Er opphavsrett viktigere enn personvern?

Nettleverandører blir overvåkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ønsker vi et samfunn der hensynet til opphavsretten og underholdningsindustriens næringsinteresser går på bekostning av personvernet og rettssikkerheten, og der private aktører i økende grad gis sanksjonsmyndighet på vegne av samfunnet?

I Ronald Byes og Finn Sjues ferske bok «Overvåket» skriver forfatterne om det de kaller «et nytt overvåkingskompleks» muliggjort av informasjonsteknologien, med myndighetene, kommersielle aktører og ulike nettverk som sentrale aktører.

Langt på vei er det et slikt overvåkingskompleks vi aner konturene av med britiske og franske myndigheters nye tiltak mot distribusjon av piratkopiert innhold. Britiske myndigheter kunngjorde nylig planer om å innføre en ny lov som pålegger landets internettleverandører å overvåke kundene sine og stenge fildelere ute fra nettet.

FRANSKE MYNDIGHETER har allerede innført et liknende regelverk. De franske internettleverandørene skal overvåke nettbruken til alle sine kunder og rapportere til en ny uavhengig antipiratorganisasjon, som en del av en avtale mellom staten, nettleverandørene og film- og platebransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer