KOMMENTARER

Er Oslo-direktører altfor late?

Er Oslo-direktører altfor late?

OLD SCHOOL:  Næringslivsleder Trond Mohn fnyser av at vi må jobbe smartere. Hardt arbeid er det som skal til.Foto: Helge Hansen/Dagbladet
OLD SCHOOL: Næringslivsleder Trond Mohn fnyser av at vi må jobbe smartere. Hardt arbeid er det som skal til. Foto: Helge Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro næringslivsleder, filantrop og landets største skattebetaler, Trond Mohn, er det fare for det. Han er dessuten bergenser.

Mohn var invitert til tankesmien Agendas frokostmøte på Youngstorget i Oslo i dag morges for å snakke om produktivitet. Den mediesky milliardæren gjorde et unntak for tankesmia, som han finansierer sammen med LO.

Professor Jørn Rattsø, leder av regjeringens produktivitetskommisjon, innledet. Han beroliget frokostgjestene med at økt produktivitet ikke betyr at vi skal jobbe mer, bare smartere. Det var ikke Trond Mohn enig i. Han sa, med all respekt for Rattsø, at det å jobbe smartere var blitt et moteuttrykk uten innhold i offentlige utredninger. Etter hans erfaring var det bare en måte å øke arbeidsproduktiviteten på.

Vi må jobbe hardere.

Og her kom Oslo-direktørene inn som et eksempel på det motsatte. Med all respekt for Oslo, som han sa, men har dere prøvd å få tak i en Oslo-direktør etter tre på fredager? Nei, da er de for lengst dratt på hytten. Eller de er ute og seiler. Oslo-direktører elsker visst å seile, observerte Mohn med en viss undring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer