Er på topp ti-lista over beste bøker hos prestisjefulle New York Times

- Er sjokkert.

UTMERKELSE: New York Times har kåret Åsne Seierstads bok om 22.juli, En av oss, til en av de ti best bøkene fra 2015. Foto Kristin Svorte / Dagbladet
UTMERKELSE: New York Times har kåret Åsne Seierstads bok om 22.juli, En av oss, til en av de ti best bøkene fra 2015. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boka «En av oss» av Åsne Seierstad omhandler historien til terroristen fra 22. juli flettet sammen med historier fra berørte etter at han brutalt drepte 77 mennesker.

Reportasjeboka har fått supre kritikker i USA, og nå har den anerkjente avisa New York Times kåret boka til en av årets ti viktigste bøker.

- Sjokkskadet Forfatteren selv er overveldet.

- Jeg fikk vite det for en time siden av min amerikanske redaktør. Det er helt utrolig, helt uventet og ikke til å tro. Jeg er egentlig litt sjokkskadet, sier Åsne Seierstad til Dagbladet.

«En av oss» fikk tidligere denne uka plass på New York Times liste over årets 100 beste bøker, noe Seierstad da var veldig glad for. At den har nådd helt til topps over deres kåring av bøker, betyr masse, forteller hun.

- Forfattere strever alltid med tanker om boka er bra nok eller ikke. New York Times book review representerer kvalitet. Det gir en trygghet å stå på den lista, sier hun.

New York Times kaller boka et reportasjemesterverk, og berømmer journalisten for å flette sammen de urovekkende historiene på en god måte. «Denne tragedien er ikke litterær og symbolsk; its the real thing», skriver avisa på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer