Er Radioheads «OK Computer» det beste?

Det mener amerikanske Spin. Stem frem din favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Magasinet kåret Radioheads album til det beste albumet er utgitt de siste 20 åra. Grunnen er det futuristiske lydbildet som føles levende til og med når en robot sier ordene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

På de neste plassene finner Public Enemy-albumet «It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back» og Nirvanas «Nevermind».

- Følelsesmessig berørt

Radiohead slapp «OK Computer» i 1997. Dagbladets anmelder belønnet albumet med terningkast fem:

«Når musikkåret 1997 skal oppsummeres, er ganske sikkert Radiohead et av navnene som nevnes hyppigst. Med «OK Computer» har de begått et album det synes nærmest umulig ikke å bli følelsesmessig berørt av», skrev Håkon Moslet den gangen.

Kvalitet, relevans, innovasjon

Spin skriver på lederplass at albumet varslet hvilken vei musikken ville gå de neste ti åra. Spin har tidliger kåret «Nevermind» til nittitallete beste, men noen år senere har sjefredaktør Sia Michel og de andre i Spin gått mer og mer for Radioheads store bidra fra samme tiår.

100 album er med på lista og du finner album fra artister som U2, Dr. Dre og Beck. Spin er i utgangspunktet et rockeblad, men 25 av skivene funnet verdige er hiphop-album. Kriteriene for utvelgelsen var kvalitet, relevans og hvor nyskapende albumet var.

SJEFEN: Vokalist Thom Yorke i Radiohead.
SJEFEN: Vokalist Thom Yorke i Radiohead. Vis mer

Ellers på topp ti finner vi Pavements «Slanted and Enchanted» The Smiths sitt «The Queen is Dead», Pixies-albumet «Surfer Rosa», De La Souls «3 Feet High and Rising», Princes «Sign o\' the Times», PJ Harveys «Rid of Me» og rapperne N.W.As «Straight Outta Compton».

«OK Computer»
«It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back»
«Nevermind»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer