Er reisebøker på papir i ferd med å bli gammeldags?

Du trenger bare mobilen.

BLIR DIGITALE: Mange foretrekker reisetips på nett og lesebrett framfor mellom to permer. Her er Lonely Planets guide til Tyskland, både i papir- og Kindle-versjon. Foto: NTB Scanpix.
BLIR DIGITALE: Mange foretrekker reisetips på nett og lesebrett framfor mellom to permer. Her er Lonely Planets guide til Tyskland, både i papir- og Kindle-versjon. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har en egen bokhylle hjemme, der gamle kartbøker og reiseguider står pent oppstilt. De representerer en solid nostalgitripp, selv for en som ikke akkurat kan kalle seg en stor globetrotter.

Men de siste par åra har hylla fått få tilføyelser. Lonely Planet og Rough Guide har blitt erstattet av Wikipedia og ulike reisesider på nett, og lenkesamlinger som mailes mellom reisefellene i tida før avreise.

Kart og restaurantanbefalinger tar liten plass i veska når de leses på en smarttelefon. Vi har kjapp tilgang på dem når vi trenger dem, og glemmer dem sjelden igjen på hotellet.

Det samme kom til uttrykk i en fersk markedsundersøkelse fra det amerikanske selskapet Bowker, som lager analyser for bokbransjen. De intervjuet 1500 briter og amerikanere om hvordan de planla feriene sine, og kom fram til at selv om trykte guidebøker fortsatt står høyt i kurs, øker bruken av reisenettsteder og mobil-applikasjoner - særlig blant britene. I tillegg scoret digitale produkter fra reisebokforlagene dårligere enn nettsider og apper fra uavhengige aktører, når brukerne ble spurt om hva de fant mest nyttig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer