Er Rødtopp den nye Nemi?

Ida tok 7. plassen i seriekonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Ida Lórien Andreassen (21) digger «Tommy og Tiger'n» og «Nemi», jobber i barnehage, og har bare jobbet med sin egen serie «Rødtopp» i ett år.

Nå har hun kapret 7. plassen i Dagbladets seriekonkurranse.

- Så hyggelig! Jeg skapte «Rødtopp» en gang jeg var irritert for ett eller annet, og har bare fortsatt siden. Jeg hadde ikke trodd på noen plassering, sier Andreassen.

- UnderfundigRødtopp er, i likhet med Ida selv, ei jente på rundt 20. Hun jobber i matbutikk, og støter på en rekke rare mennesker og situasjoner. Juryens begrunnelse er som følger: Juryen mener Idas «Rødtopp» er en ung og uanstrengt serie som flyter fint. Hun har flere bra poenger, underfundig humor og god observasjonsevne og ikke minst så har hun bra timing.  «Rødtopp» har en naivistisk stil, med ganske enkle tegninger, og dette er på mange måter seriens største svakhet, men serieskaperen kompenserer godt ved effektiv bruk av svart, hvitt og rødt, og tegningene er i all sin enkelhet uttrykksfulle.

Juryen mener Idas seriekonsept er spennende, og hun bør treffe godt blant den unge voksne leserskaren.  Juryen har også lagt vekt på at serien har utviklingspotensial og at vi tror vi kommer til å se masse fra denne unge talentfulle serieskaperen i åra som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer