Er romanen hennes et eneste 243 sider langt kjærlighetsbrev?

Lar Dante, Beatrice, gud og Jomfru Maria ha firkantsex.

WIKIPEDIAMOUR: Hovedpersonen i Hilde Østbys bok var fristet til å skrive et klagebrev til det norske byråkratiet fordi det i dag - på tross av informasjonsflommen - finnes så lite info som kan hjelpe oss i kjærligheten. I stedet skriver hun et kjærlighetsleksikon. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
WIKIPEDIAMOUR: Hovedpersonen i Hilde Østbys bok var fristet til å skrive et klagebrev til det norske byråkratiet fordi det i dag - på tross av informasjonsflommen - finnes så lite info som kan hjelpe oss i kjærligheten. I stedet skriver hun et kjærlighetsleksikon. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les anmeldelse av «Leksikon om lengsel» her.

(Dagbladet:) Er det debutanten Hilde Østby, eller bare hennes fiktive alter ego Liv Vestby som en kald oktobernatt for en tid siden satt på badestranda Katten i dyp kjærlighetssorg, med en spritflaske i hånda og hodet fullt av mørke, mørke tanker? Er «Leksikon om lengsel» skrevet ene og alene som en stor, romantisk gest? Er den 243 sider lange romanen rett og slett et av tidenes mest arbeidskrevende kjærlighetsbrev? Boka lar spørsmålet stå åpent.

- Hehe, vi liker vel alle å «knausgårdifisere» litt. Men det er ikke viktig for verket hva som er sant, dette er ikke sakprosa. I skjønnlitteraturen kan jeg ta meg fullstendig til rette, sier kjøtt og blod-versjonen av Hilde Østby til Dagbladet. Det får dermed forbli en hemmelighet for de innvidde hvor grensa går mellom Østby og Vestby.

Kunsten å lengte - Uansett oppdager Vestby at lengselen har sin egen begrunnelse. Kjærlighet gir en retning i livet, uavhengig av om den gjengjeldes eller ikke. Det er særlig viktig for meg som er ateist, for mange andre gir religion enn sånn retning, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer