- Er så sliten at det går ut over nattesøvnen

«The Stream»-finalistene er glade det bare er timer igjen.

HELT ÅPENT: Om det er kledelig beskjedenhet eller oppriktig overbevisning, så tror Ylva Olaisen at det blir Tony Alexander Skjevik som går av med seieren i «The Stream»-finalen, som sendes på TV2 i kveld - mens Tony tror at det blir Ylva.  Foto: Anders Grønneberg
HELT ÅPENT: Om det er kledelig beskjedenhet eller oppriktig overbevisning, så tror Ylva Olaisen at det blir Tony Alexander Skjevik som går av med seieren i «The Stream»-finalen, som sendes på TV2 i kveld - mens Tony tror at det blir Ylva.  Foto: Anders GrønnebergVis mer

Hvem stikker av med seieren i «The Stream» og 500 000 kroner på TV 2 i kveld, Sørlands-jenta Ylva eller Flisa-karen Tony?

En halv million er mye

Musikkonkurransen på TV 2 skal finne og skape nye artister. Etter nesten ett år i bobla er årets finalister glad for å bli ferdig. Én av dem går til topps og vinner et musikkstipend på 500 000 kroner.

En halv million kroner betyr utrolig mye for karrieren, er begge enig i.

- Jeg håper å vinne, men føler at det blir Ylva som går av med seieren lørdag kveld. Men ikke noe er avgjort. Jeg gruer meg både til opptreden og til dommen etterpå, sier Tony Alexander «Thosebricks» Skjevik (28)

Slitsomme måneder

Ylva Olaisen virker langt roligere i forkant av finalen enn vennen og motstanderen Tony. Men selv om hun ligger noe bedre an på oddsen, tar hun ingen ting for gitt.

- Nei, jeg stor det står skrevet på en lapp et sted at Tony vinner, sier Ylva.

- Nå kvelden kommer blir jeg enten helt rolig, eller helt hyperaktiv og bobler over av energi, løper og danser og prater. Det har vært noen slitsomme måneder, så det skal bli godt å bli ferdig.

Lite nattesøvn

Ylva Olaisen og Tony Alexander Skjevik har hengt med fra den spede begynnelse på nyåret i år, men det er de siste tre månedene som virkelig har tæret på kreftene.

- Jeg har jobbet hardt, er veldig sliten - og i det siste har det gått utover nattesøvnen, sier Ylva.

- Jeg er også sliten. Gleder meg til å komme hjem til foreldrene mine. Der blir jeg til over jula, men i løpet av romjula skal jeg tilbake til leiligheten i Oslo. Kjæresten har latt meg få det største soverrommet til studio, sier Tony, som lover å presentere ny musikk om ikke lang tid.

Mistet undervisning

Det er snart tre måneder siden Ylva flyttet fra Kristiansand til Oslo for å delta i TV2s direktesendte fredagsshow. Hun går i første klasse på videregående og innrømmer at «The Stream» har gått utover skolegangen.

- Jeg slapp tentamen, men må ta igjen alt neste år, sier hun.

- Men det skal bli godt å bli ferdig. Jeg gleder meg til å komme hjem til foreldrene og dyra, har to katter og en hund, sier hun og innrømmer at hun savner de firbente mer enn de på to ben.

Har ingen plan B

- Skolegang er viktig, men Ylva har ingen planer om å ta en «ordentlig» utdannelse, hun har ingen plan B eller ønsker om å være annet enn artist.

KONKURRENTER OG VENNER: Ylva Olaisen og Tony Skjevik er harde konkurrenter og gode venner.
KONKURRENTER OG VENNER: Ylva Olaisen og Tony Skjevik er harde konkurrenter og gode venner. Vis mer

- Hvis jeg hadde en plan B, da ville jeg ikke plan A nok, sier hun.

Tony er akkurat ferdig med helse- og sosialfagsutdannelse, men han har ingen planer å få seg en «ordentlig jobb» før han absolutt må. Det er musikk han også vil.

- Beviste for foreldrene

- Jeg tok utdannelsen egentlig for å gjøre mine foreldre stolte, og for å ha noe å falle tilbake på. Helse-Norge trenger alltid arbeidskraft, men nå har jeg bevist for foreldrene at jeg kan være artist, sier Tony.

Uansett hvem som vinner, de anser seg begge som vinnere.

- Vi har fått utvikle oss som artister, fått god hjelp av artistutviklerne våre Cato Sundberg og Espen Lind og skaffet oss viktig kontakter i bransjen - og fått platekontrakt på Warner og Universal, oppsummerer de to før kveldens artistthriller.