Er selvpromotering eneste utvei?

Kanskje idéfora av forfattere, forlag, bibliotek, presse og bokhandel bidra til å finne nye satsingsformer.

VANSKELIG Å NÅ FRAM: Manuset er antatt: Lykke! Så blir alt taust. Realitetene siger inn: man må markedsføre seg selv.,» skriver bokdebutant Åshild Thune Foto: Tor Arne Dalsnes
VANSKELIG Å NÅ FRAM: Manuset er antatt: Lykke! Så blir alt taust. Realitetene siger inn: man må markedsføre seg selv.,» skriver bokdebutant Åshild Thune Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med glede ser jeg at Dagbladet har brakt til torgs debatt om litterære debutanters situasjon, takket være redaktør Tiger Garté i Juritzen forlag.

Garté spør: Hva gjøres for at debutanter skal syns i det litterære landskap? Er det ikke interessant med et breddeblikk på de nye litterære stemmene?

La meg referere til egen situasjon: Manuset er antatt: Lykke! Jeg er stolt. Jeg blir støttet, korrigert, kritisert, oppmuntret. Hurra! Denne herlighet ender med Lanseringen: Venner, forlag, vin, blomster og boksalg. Pressen også invitert, men bevares, de har det travelt, vi er tross alt i skyggen av høstens store mediefigurer: Karl Ove Knausgård og Anders Behring Breivik.

Så vel Litteraturhuset som Forfatterforeningen har invitert til treff. En erfaren forfatter hvisker over bordet: Etter lanseringen er det ingen grunn til å vente seg noe som helst. Så ille kan det vel ikke være, tenker jeg. Vi er tross alt innkjøpt av Kulturdepartementet!

Det tar ikke lang tid før forfatterens ord blir mine. Lokalavisa ringer: «Hei, du er debutant, kan vi få et intervju?» «JAA!»En mail fra et tidsskrift kommer: «Du er utdannet familieterapeut, har yrket hatt innflytelse på din skjønnlitterære skriving»? Stusser. «Kanskje litt- men-».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer