Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er «Silent Hill» bra eller dårlig?

Kritikerne slakter skrekkfilmen - publikum elsker den.

(Dagbladet.no): Forrige uke hadde skrekkfilmen «Silent Hill» kinopremiere i USA. Filmen er basert på dataspillserien med samme navn, og har Radha Mitchell og Sean Bean i hovedrollene.


I premierehelgen presterte filmen å skyve «Scary Movie 4» ned fra besøkstoppen i USA, med 20,2 millioner dollar inntjent allerede første helg.

Elendige kritikker

Dette til tross for hva filmkritikerne har hatt å si om filmen. De har vært lite nådige med filmatiseringen, og allerede er filmen i flere medier kåret til «årets verste».


- «Silent Hill» består av dårlig skuespill, dårlig dialog og en forvirrende historie - noe som blir enda mer smertefullt når filmen varer i en evighet, skriver San Francisco Chronicle, og gir filmen 0 poeng av 100 mulig.

New York Times er heller ikke positive til filmen:

- Det ville tatt en halv dag å oppsummere historien - noe som omtrentlig virker like lenge som filmens spilletid føles, skriver avisens anmelder.

... men publikum liker den

SKREKK: Anmelderne og kinogjengere er ikke enige om skrekkfilmen «Silent Hill» holder mål eller ei. Foto: Columbia TriStar
SKREKK: Anmelderne og kinogjengere er ikke enige om skrekkfilmen «Silent Hill» holder mål eller ei. Foto: Columbia TriStar Vis mer

Filmen har i skrivende stund en gjennomsnittsscore på 25 prosent på Rotten Tomatoes, en nettside som samler sammen anmeldelser fra kjente aviser og nettsider.

Denne poengsummen baserer seg på hva kritikerne sier - men «vanlige» kinogjengere har også mulighet til å si hva de mener om filmen. Om man kikker på leseranmeldelsene, skiller disse seg markant fra hva kritikerne mener. Akkurat nå ligger gjennomsnittet på 73 prosent.


Tar man en kikk på en tilsvarende side, ser man at filmen har en gjennomsnittskarakter på 31 prosent på
Metacritic.com. Her er brukerne enda mer positive, og har i snitt gitt filmen 87 prosent.

Brukerne av verdens største filmdatabase, Internet Movie Database, mener at «Silent Hill» fortjener 6.9 av 10 mulige poeng.

Mest for spillere?

Alt dette, som flere kritikere også nevner, tyder på at filmen først og fremst appellerer til kinogjengere som allerede har et forhold til spillene.

Filmatiseringer av spill er ikke kjent for å være kritikeryndlinger, noe «Doom»-filmen nylig var et godt eksempel på.


Også i tilfellet «Doom» var det spillere som likte filmen - men ikke like mye som vi nå ser med «Silent Hill».


«Silent Hill» har norgespremiere 2. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling