Anmeldelse: Matthew Walker, Hvorfor vi sover

Er søvnmangel det største helseproblemet i vesten?

Ny bok vil få oss til å ta natta tilbake.

SOV GODT: Berkeley-professor Matthew Walker vil gi moderne mennesker søvnen, drømmen og vitaliteten tilbake. Foto: NTB Scanpix
SOV GODT: Berkeley-professor Matthew Walker vil gi moderne mennesker søvnen, drømmen og vitaliteten tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En søvnmangelepidemi er det største helseproblemet i den vestlige verden, hevder psykolog og søvnforsker Matthew Walker. I sin nye bok dokumenterer hans dens omfang, og viser hvordan vi kan løse den. Ved politiske, kollektive og personlige grep.

Jeg må innrømme at jeg de siste ti årene har endret døgnrytme ganske betraktelig. Kanskje arbeider jeg mer, jeg liker i det minste å tro det. Det som er sikkert er at jeg altfor ofte stirrer inn i det blå lyset fra mobil-og iPadskjermen til langt over leggetid. I perioder har jeg også søvndrukken stått opp i otta for å lese bøker som skal vurderes og diskuteres i ulike sammenhenger. Jeg kan heller ikke nekte for at det litt for ofte er blitt en alkoholenhet eller to mer enn det ene glasset til middag.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer