Er «The Office»-sjefen også morsom på film?

A-lag i splitter ny trailer.

|||(Dagbladet.no): Ricky Gervais er etter manges mening et av de store geniene i britisk komikk, men hans inntreden i amerikansk film har ikke bare vært vellykket (særlig hans første Hollywood-hovedrolle i fjorårets «Ghost Town» fikk middelmådig mottakelse).

Nå har imidlertid Gervais fått frie hender både på manus- og regisiden, og i helgen kom den første traileren fra den kommende komedien «The Invention of Lying».

Briten, som først ble kjent med «The Office», er kjent for å være veldig opptatt av nyere komikk, og har fått med seg et durabelig a-lag til dette prosjektet. Her er Tina Fey («30 Rock»), Jonah Hill («Superbad»), Jeffrey Tambor («Larry Sanders Show», «Arrested Development»),  Christopher Guest («This Is Spinal Tap») og Martin Starr («Freaks and Geeks»). For å nevne noen.

bloggen sin gjør Gervais det klart at han venter dårlige kritikker.

- Kjære kritikere (alle). Når dere vurderer filmen er det flott om dere husker at dette er en romantisk komedie med 13-årsgrense. Det er ikke «Schindlers liste» eller «Gudfaren». Hvis man vurderer den opp mot seriøse arbeider til geniale filmkunstnere, kommer den ikke til å klare seg så bra, skriver han.

Spørsmålet er imidlertid om filmen kan sementere Gervais' allerede betydelige popularitet i USA.

«The Invention of Lying» foregår i et alternativt univers, der mennesker er ute av stand til å lyve.

Helt til den fetladne (selvsagt) og mer kyniske rollefiguren til Gervais en dag knekker koden, og dermed kan høste fruktene.

Det er ikke kjent når filmen skal opp i Norge.