KOMMENTARER

Er Trump første kandidat i historien som har drevet skitten valgkamp mot seg selv?

Skitten valgkamp er å beskrive motparten på en måte som velgerne tror på.

BLÅ TÅKE: Høyre advarer mot skitten valgkamp. Selv har de lenge beskyldt Jonas Gahr Støre for å være en vinglete tåkefyrste. Her ankommer Støre hagefesten til Aschehoug Forlag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLÅ TÅKE: Høyre advarer mot skitten valgkamp. Selv har de lenge beskyldt Jonas Gahr Støre for å være en vinglete tåkefyrste. Her ankommer Støre hagefesten til Aschehoug Forlag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Stakkars helseminister Bent Høie. I år var det hans tur til å advare mot en skitten valgkamp. Ikke bare skitten forresten, men tidenes skitneste! Advarselen fra Høyre har kommet like punktlig foran hvert valg de seinere åra. Andre partier har også fryktet og advart, men hos Høyre er frykten mer permanent. Erna Solberg har vært redd siden 2004, og før siste valgkamp fryktet Nikolai Astrup til og med «amerikanske tilstander». Stort verre kan det jo ikke bli.

Les også: Ap's skitne valgkamp

All denne frykten er ugrunnet. Når Knut Arild Hareide er blitt politikkens lille frekkas, vet du at vi har mye å gå på. Norske tilstander er gjespende pene og pyntelige, bortsett fra i sosiale medier vel å merke. Det skyldes jo at partiene etter valget skal samarbeide. I amerikansk politikk trenger du aldri å hilse på motstanderen din igjen. Det er vinn eller forsvinn. I Norge er det tap så det suser og likevel bestemmer hvem som får regjere.

Norske valgkamper er styrt av partiene og dekket tradisjonelt av media, men hvis vi skal snakke om skitten valgkamp, er det bare å oppsøke politikeres Facebook-sider, hvor enkelte synes å leve i parallelle universer. Ett hvor de opptrer som ansvarlige politikere på Dagsrevyen og ett hvor de kan invitere til rasistiske rants, trusler og ville konspirasjonsteorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer