Pikant innhold: Dokumentene som er lekket gir Trump-skeptikere vann på mølla. Det utvilsomt mest pikante ved dokumentene er en historie som en tid har eksistert som rykte, nemlig Trump i seng med prostituerte i forbindelse med et Miss Universe arrangement i Moskva i november 2013. Foto: NTB/Scanpix
Pikant innhold: Dokumentene som er lekket gir Trump-skeptikere vann på mølla. Det utvilsomt mest pikante ved dokumentene er en historie som en tid har eksistert som rykte, nemlig Trump i seng med prostituerte i forbindelse med et Miss Universe arrangement i Moskva i november 2013. Foto: NTB/ScanpixVis mer

- Er Trump i lomma på Putin? 

En uke før Donald Trump sverges inn som USAs 45. president sier FBI at Putin har kompromitterende materiale om Trump som betyr at Russland kan drives utpressing mot ham.

Kommentar
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Kreml er et lukket rom, som bare unntaksvis avslører sine tanker. Men at etterretning og kompromittering av andre ledere er viktige instrumenter i utformingen av Kremls politikk, er det liten tvil om. I boka «1. person» som kom vinteren 2000, og er en autorisert biografi om den russiske presidenten Vladimir Putin, sier hovedpersonen at man ikke kan styre uten effektiv og god etterretning.

- Hvordan kan man styre uten spioner, sier Putin i boka. Han var selv spion.

Det gir de amerikanske etterretningsdokumentene som har vært overlevert både Donald Trump og Det hvite hus ekstra aktualitet. Dokumentene viser at Russland sitter på kompromitterende materiale som gjør at landet kan drive utpressing mot påtroppende president Donald Trump. Dokumentenes troverdighet forsterkes av at de forteller en historie om en brutal maktkamp i Kreml i sommer om hvorvidt man skulle bruke hacket materiale til å hjelpe Trump i valgkampen. Dokumentene forteller også - hvis de er sanne - at russisk etterretning har en video av Trump der han har leid inn prostituerte på et hotell i Moskva.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn