DEBATT

Norge inn i FNs Sikkerhetsråd:

Er UD den hellige gral?

I vårt moderne informasjons- og kunnskapssamfunn skapes assosiasjoner til frimurerlosjers bakstreverske og totalitære strukturer, skriver Odd Petter Magnussen.

KRITISK TIL NORSKE MYNDIGHETER: Odd Petter Magnussen, far til drepte Martine Vik Magnussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK TIL NORSKE MYNDIGHETER: Odd Petter Magnussen, far til drepte Martine Vik Magnussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Manglende oppfølging fra UDs side av drapet på Neri Høiness i Laos i januar ble av tidligere justisminister Per-Willy Amundsen omtalt som ansvarsfraskrivelse i Dagbladet.

En måned tidligere brakte NRK nyheten om at professor Stig Jarle Hansen forgjeves formidlet et løsningsinitiativ i 2013 fra jemenittiske myndigheter til utenriksdepartementet i min datter, Martine Vik Magnussen, sin uløste drapssak. Spørsmål fra Stortinget om hvordan initiativet i 2013 var håndtert ble ikke besvart av utenriksministeren.

Prosessen rundt Utenriksdepartementets sete i FNs Sikkerhetsråd vitner om at departementet stadig oftere opptrer i rollen som en selvopphøyet hellig gral.

Berettigelsen av en slik rolle tangerer et verdimessig problem når en 30 millioners stemmekampanje inkluderer despoter, diktatorer og Nord-Koreas ledelse.

Tidligere utenriksminister Brende avviste å bruke penger på Norges mest omtalte kriminalsak, drapet på min datter Martine, med henvisning til høye kostnader i French-saken.

Grunnlaget for et antall UD-ansattes kirsebær-spising i Sikkerhetsrådet på norske skattebetaleres regning bør derfor være godt. Men utenriksministerens generelle og ulne begrunnelser skaper snarere spørsmål om kandidaturet mest handlet om departementets egne interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer