Er vi en gjeng egoister?

Punger ut for eget lesestoff, men kjøper billigbøker til barna.

SELGER PÅ SALG: Barnebøkene går unna på Mammutsalget. Hvorfor synes de ikke like godt på de vanlige bestselgerlistene?
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
SELGER PÅ SALG: Barnebøkene går unna på Mammutsalget. Hvorfor synes de ikke like godt på de vanlige bestselgerlistene? Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammutsalget er nylig over, og etter all sannsynlighet har barnebøkene blitt billigsalgets store vinnere. Det meldte Bokhandlerforeningen i forrige uke, etter å ha gjort en gjennomgang av de foreløpige salgstallene.

Nyheten kommer kort tid etter at Gyldendal serverte følgende optimistiske melding i Aftenposten: Forlaget regner med å selge flere barnebokapper til mobiltelefoner og lesebrett enn fysiske bøker i 2012.

Begge nyhetene er gode, for de handler om stor interesse for norske barnebøker. Men de reiser også spørsmålet: Må barnebøkene være billige for å oppnå gode salgstall?

På de ordinære bestselgerlistene er barnebøkene sjelden særlig synlige, med unntak av salgstopper som «Harry Potter» og «Mattemagi».

Boklista inkluderer kun bøker som er utgitt i løpet av de to siste årene, det vil si at mange av titlene, bortsett fra på pocketlista, faller innenfor fastprisavtalen og har fullpris.

Barnebøker i Appstore er derimot like billige som på Mammutsalget: Sjelden mer enn halvparten så dyre som i bokhandelen, og langt billigere enn ebokutgaver av bøker for voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer