«LYKKEJEGER» :  Hvorfor er det slik at ordet lykkejeger har fått en negativ betydning? spør artikkelforfatteren. Foto: PRIVAT
«LYKKEJEGER» :  Hvorfor er det slik at ordet lykkejeger har fått en negativ betydning? spør artikkelforfatteren. Foto: PRIVATVis mer

Debatt: Lykke

Er vi ikke alle lykkejegere?

Hva er galt, med en person som søker lykke? Søker vi ikke alle etter lykke?

Meninger

Jeg regner med at du, i likhet med meg, har hørt ordet «lykkejeger» Hva forbinder du med dette ordet? Hvorfor forbinder så mange ordet «lykkejeger» med noe negativt? Er det på grunn av politikernes bruk av ordet «lykkejeger»?

Hvis vi ser på definisjonen av «lykke» så er det «...en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofi, religion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne.»

En jeger er en person som jakter på noe.

Så egentlig er en «lykkejeger» en person som jakter på lykke. Kan dere si dere uenig i den definisjonen?

Hva er galt, med en person som søker lykke? Søker ikke vi alle etter lykke? Vil vi ikke alle ha det beste her i livet?

Hvorfor er det slik at ordet lykkejeger har fått en negativ betydning?

Er vi alle lykkejegere? Alle vi som søker etter lykke?

For er ikke det ett av menneskenes høyeste ønske? Å finne lykke? Er ikke det ett av våre grunnleggende behov, søken etter ett lykkelig liv?

Flyktninger blir ofte omtalt som lykkejegere. Mennesker som har mistet hus og familie. Mennesker som er offer for krig og vold, fattigdom, sult og klimakriser. Mennesker som ønsker ett bedre liv. Hvem er så da vi til å sette dem i bås? Hvem er vi til å omtale dem på en negativ måte?

Hvem er så vi til å definere hva disse menneskene er?

Kanskje er de lykkejegere, men er vi ikke alle det?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.