Er vi ingenting verdt?

VOLD MOT KVINNER: Min familie ga meg en dødsdom da jeg brøt med dem. Nå vil jeg hjelpe andre norsk-indiske jenter som er fanget i samme håpløse situasjon som jeg var, skriver Sarita Skagnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Manuela Ramin-Osmundsen. Mandag 15. oktober utkom min bok «Bare en datter». Den er sendt til deg og ditt departement og jeg ber deg om å lese den. Den handler om mitt eget liv. Et liv preget av tortur og undertrykkelse. Allerede som nyfødt ble jeg forsøkt drept av min far fordi jeg var jente i en kultur der døtre ses på som en belastning. Fra jeg var tre år, måtte jeg jobbe som hushjelp og slave fordi familien min byttet meg bort mot en gutt. Jeg ble mishandlet og seksuelt misbrukt av min far og mine fettere.

Flere norsk-indere har den siste uken forsøkt å bagatellisere det debattinnlegget denne boken er, ved å si at min historie er unik. At de syns synd på meg, men at min historie på ingen måte er representativ for indiske jenters liv. Det er ikke synd på meg! Jeg har klart å frigjøre meg. Dette handler ikke lenger om meg, men om alle norsk-indiske jenter som befinner seg i lignende situasjon i dag.

Jeg vet at mange norsk-indiske jenter lider i dag. Min bok er et utgangspunkt for deg og ditt departement til å ta tak i dette. Vi må diskutere disse problemstillingene i det offentlige Norge og sammen finne ut hva som må gjøres. Jeg ber deg rett og slett om hjelp til å hjelpe. Grov fysisk mishandling, seksuelle overgrep og psykisk trakassering av kvinner er i følge menneskerettighetskonvensjonen å regne som tortur. Den norske staten er i henhold til konvensjonen ansvarlig for å sikre at ingen borgere blir utsatt for tortur og mishandling. Vold mot kvinner er et alvorlig samfunnsproblem og den mest omfattende krenkelsen av menneskerettighetene i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer