Er vi pøbler på nettet?

«Når enkelte av kritikerne forsøker å bruke Bjørnebye-saken til å felle en generell dom over nettdebattene, er det å vise forakt for den store majoriteten som ytrer seg seriøst og ordentlig i den nye, nettbaserte offentligheten. Jan Omdahl, Dagbladet.no

«Hvis alle må stå for det de sier med fullt navn, blir det garantert en mye mer hyggelig og saklig debatt. Problemet med dette er at man ofte ikke tør å si det man egentlig mener når man må stå frem med fullt navn, enten det være av sikkerhetsmessig grunner, eller kulturelle grunner.

Det er vanskelig å balansere dette på en skikkelig måte. Jeg syns Dagbladet håndterer dette ganske greit med sitt nye kommentarsystem, men det hadde muligens vært en fordel hvis man måtte verifisere kontoen sin med mobilnummer. G(giorgy)

«Stort sett er nettdebattene bedre enn sitt rykte. Overtramp fra èn debattant korrigeres nesten alltid med at en mottdebattant tar kraftig til motmæle.

Forøvrig er det vel neppe noen som vil hevde at spissformuleringer, overdrivelser og personfokusering gjorde sitt inntog i media først da nettdebattene oppsto?

BJ

«Jeg er enig med Omdahl, og takker for at han tar opp dette temaet. Selv om det blir mye støy, er den uredigerte offentlighet meget viktig. Den gir en reell mulighet for alle å ytre seg, og dermed en ytringsfrihet som er helt reell, i motsetning til når man har ytringer som ikke er populære i noen fora. Kjetil Kjernsmo