IDEER:

Er ytringsfriheten truet på amerikanske universiteter?

Mange frykter «amerikanske tilstander».

MIDTPUNKT: Kommentatoren Milo Yiannopoulos snakker for tilhengere på University of California, Berkeley i 2017. Året før handlet hele 28 prosent av tilfellene med stoppede opptredener ved amerikanske universiteter om Yiannopoulos. Foto: Josh Edelson / AP / NTB Scanpix
MIDTPUNKT: Kommentatoren Milo Yiannopoulos snakker for tilhengere på University of California, Berkeley i 2017. Året før handlet hele 28 prosent av tilfellene med stoppede opptredener ved amerikanske universiteter om Yiannopoulos. Foto: Josh Edelson / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste åra har mange hevdet at ytringsfriheten på høyskoler og universitetet er truet. Foredragsholdere og debattanter med «politisk ukorrekte» meninger hindres fra å delta på arrangementer fordi studenter, skolens ledelse eller politikere griper inn og får foredrag og debatter stoppet. Andre ganger skaper studenter så mye bråk at foredragsholderen selv trekker seg av frykt for egen sikkerhet. Mye av skylden legges på aktivister fra «den regressive venstresiden» som gjennom krav om «safe spaces», «trigger warnings» og ren sensur begrenser en opplyst og åpen meningsutveksling.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer