Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

IDEER:

Er ytringsfriheten truet på amerikanske universiteter?

Mange frykter «amerikanske tilstander».

MIDTPUNKT: Kommentatoren Milo Yiannopoulos snakker for tilhengere på University of California, Berkeley i 2017. Året før handlet hele 28 prosent av tilfellene med stoppede opptredener ved amerikanske universiteter om Yiannopoulos. Foto: Josh Edelson / AP / NTB Scanpix
MIDTPUNKT: Kommentatoren Milo Yiannopoulos snakker for tilhengere på University of California, Berkeley i 2017. Året før handlet hele 28 prosent av tilfellene med stoppede opptredener ved amerikanske universiteter om Yiannopoulos. Foto: Josh Edelson / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste åra har mange hevdet at ytringsfriheten på høyskoler og universitetet er truet. Foredragsholdere og debattanter med «politisk ukorrekte» meninger hindres fra å delta på arrangementer fordi studenter, skolens ledelse eller politikere griper inn og får foredrag og debatter stoppet. Andre ganger skaper studenter så mye bråk at foredragsholderen selv trekker seg av frykt for egen sikkerhet. Mye av skylden legges på aktivister fra «den regressive venstresiden» som gjennom krav om «safe spaces», «trigger warnings» og ren sensur begrenser en opplyst og åpen meningsutveksling.

Ytringsfrihet er helt sentralt for demokrati og frihet, men er det egentlig en ytringskrise på gang, eller ser vi bare de desperate angsthylene fra toppen av en vaklende maktpyramide?

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?