Erann klatrer mot toppen

Sangeren Erann (33) hoppet av flygerutdannelsen for å bli popmusiker. Og nå er han i ferd med å lette.

Erann DD, eller Erann David Drori, som han egentlig heter, har med sin myke voksensoul erobret hjemlandet Danmark. Nå står Norge for tur. Radiokanalene NRK P1 og P4 har allerede lagt sin elsk på singelen «Still Believing».

Erann er ikke høyderedd, der han henger høyt over Karl Johan fra toppetasjen på Grand Hotel.

Pop-pilot

- Egentlig skulle jeg vært flyger. Hadde to måneder igjen av pilotutdannelsen, da bandet jeg sang i fikk platekontrakt. Jeg måtte velge, og angrer ikke på at jeg satset på musikken.

- Da jeg forleden reiste til London, ble jeg gjenkjent av kapteinen. Vi gjorde en deal. Han fikk autografen, mot at jeg fikk ta andrestyrmannens plass.

Eranns arabisk-jødiske foreldre flyttet fra Yemen til Danmark før han ble født. Han er strengt religiøst oppdratt, og måtte gå på skole i Israel fra han var 12 til han ble 15 år.

- Det var en tid preget av jernhard disiplin for en gutt vokst opp i liberale Danmark.

Voksensnop

Det var en tilfeldighet som gjorde ham til sanger - i funkbandet Zapp Zapp for ti år siden. Da det skjøt fart, valgte han å avslutte flygerutdannelsen. Med Zapp Zapp og seinere Drori-Hansen Furniture fikk han etter hvert et navn i Danmark.

Men det var først i fjor det tok av - med solokarrieren og cd-en «Still Believing», som nærmer seg 100 000 solgte plater i Hanne Boel-land.

MOT TOPPEN: Erran (33).