-  Er'e så nøye, 'a?

Visekunstneren Alf Cranner bekrefter at Alf Prøysen hadde en dragning mot menn. Men den mangeårige vennen og samarbeidspartneren mener det er helt uvesentlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet i går offentliggjorde Prøysen-biograf Ove Røsbak nye opplysninger om Alf Prøysen (1914- 1970). Røsbak skrev at Prøysen hadde en dragning mot menn like sterk som mot kvinner, og at dette kan være med og kaste nytt lys over hans diktning.

Datteren Elin Prøysen og den nære familien tilbakeviste påstandene i gårsdagens avis. Men i en samtale med Dagbladet bekrefter Alf Cranner utspillet fra Røsbak. Cranner var en venn av Prøysen fra 1964 til 1970, og kom nær innpå kunstnerlegenden blant annet gjennom utstrakt brevveksling.

Ingen sensasjon

-  Det stemmer for så vidt, det Røsbak skriver. Men for å være helt oppriktig: Er'e så nøye, {lsquo}a? spør Alf Cranner.

-  For noen sensasjon synes jeg ikke dette er. Jeg mener det er uinteressant og forstår ikke hvorfor Røsbak ønsker å gå ut med det. At det skal bringe nytt lys over Prøysens verker, tar jeg med en klype salt. Jeg synes Alf Prøysens diktning er så stor og rik, at alt sammen om mennesket Alf Prøysen står der allerede.

Cranner oppgir Prøysen som en av sine to åndelige faddere. De to ble kjent i 1964, ei tid da Cranner var mest opptatt av den svenske visekunstneren Olle Adolphson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.