Eric (20) fikk drømmestart

Eric Magnusson fra Fredrikstad hadde ikke tid til opptaksprøvene på teaterhøyskolen i fjor: Han prioriterte å være med på innspillingen av filmen «En dag til i solen» i Spania.

Dermed fikk han en start på skuespillerkarrieren som andre bare kan drømme om. For ikke bare fikk Eric hovedrollen i Bent Hamers film nummer to - han har laget kritikerroste «Eggs» før - men han fikk også være filmkjærste med Spanias nye stjerneskudd Ingrid Rubio og filmkompis med australske Nicholas Hope fra «Bad Boy Bubby».

Om han er glad han fikk sjansen?

- Kan ikke si annet enn at jeg liker det.

Debutant

Særlig det nære samspillet med Hope hjalp Magnusson - som aldri har spilt i noen film før - til å overvinne debutantnervene.

- Nicholas lærte meg å slappe av - og at det ikke er så farlig å drite seg ut en gang i blant. Det var godt å ha han der, for jeg ante ærlig talt ikke hva jeg gikk til. Hadde jeg visst det, ville jeg vært mye mer nervøs.

Han ble «oppdaget» av en talentspeider på Romerike Folkehøyskole - og har ikke tenkt å gi opp skolegangen selv om han akkurat nå har noen dager i sola som filmstjerne.

Forsiktige

- Filmindustrien her i Norge er ikke akkurat stor, så jeg trenger utdannelse. Jeg er forsiktig med å ha for store forventninger, sier Eric Magnusson.
Forsiktig er regissør Bent Hamer og produsent Finn Gjerdrum også, men de nekter ikke for at det hadde vært hyggelig med en invitasjon til Cannes-festivalen i år også. De var der med «Eggs».

- Å ha som ambisjon at du skal komme til Cannes er idiotisk, men det er hyggelig å bli valgt ut, sier Hamer.

- Og vi vet når søknadsfristen er, sier Gjerdrum.