Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eric Andersen

Tilbake i gata som ble et ground zero for folk-musikken.

CD: Eric Andersen var der da den skjedde, folk-boomen med base i klubbene i de fire gatene i Greenwich Village i New York på 60-tallet. De skulle forandre verden før den forandret dem. Men uansett hva som måtte skje - «The Street Was Always There»!

Andersen, selv en låtskriver av rang, har bare med to egne sanger. De øvrige er signert venner og kjente fra the Village: Phil Ochs, Buffy Sainte-Marie (evigaktuelle «Universal Soldier» ), Tim Hardin, Paul Siebel, Fred Neil og selvfølgelig Bob Dylan. Formålet med serien (plata har undertittelen «Great American Song Series Vol. 1») er å blåse nytt liv i sangene fra denne epoken. Her er melankolske og stille sanger med Andersens sedvanlige innlevelse i vokalen, men aller best fungerer de mer produserte låtene med blåsere og et fantastisk driv - som Ochs' «White Boots Marching in a Yellow Land» med Wyclef Jean!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media