Eric Burdon og norsk-amerikansk «hell raisin'» til Notodden

Elvin Bishop med Kid Andersen og Eric Burdon & The Animals er klare for Notodden Blues Festival.

<strong>TIL NOTODDEN:</strong>  Amerikaneren Elvin Bishop (t.v.) og norske Kid Andersen spiller sammen på Notodden Blues Festival i august. Her er de fotografert under Legendary Rhythm &amp; Blues Cruise i oktober. Foto: Art Tipaldi
TIL NOTODDEN: Amerikaneren Elvin Bishop (t.v.) og norske Kid Andersen spiller sammen på Notodden Blues Festival i august. Her er de fotografert under Legendary Rhythm & Blues Cruise i oktober. Foto: Art Tipaldi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Notodden Blues Festival letter på sløret foran årets festival, og sender ut følgende varsel i dag: Norske Christoffer «Kid» Andersen, ei stigende stjerne etter mange år i USA, er med i Elvin Bishop's Hell Raisin' Revue, som legger turen innom telemarksbyen i august.

Sammen med Paul Butterfield startet han The Paul Butterfield Blues Band i Chicago i 1965, og brakte dermed bluesen ut til et stort rock- og pop-publikum. Da Bishop besøkte Notodden sist, sammen med Little Smokey Smothers for ti år siden, fikk konserten en sekser av Dagbladets anmelder.

Stjernelag Med på laget er også Bishops band og gjestene John Nemeth (vokal og munnspill), en annen gryende stjerne i USA, saksofonisten Terry Hanck, som var den som inviterte unge Kid over for å spille med bandet hans i USA i 2001  og veteranen Finis Tasby (vokal) fra The Mannish Boys.

Kid har spilt på Bishops siste plater ved siden av jobben som gitarist i Rick Estrin & The Nightcats og sitt eget band. Et livealbum er spilt inn med gjengen fra jobbene de har gjort blant annet på The Legendary Rhythm & Blues Cruise sist høst.

- Autentisk - Det er umulig å ikke bli revet med av Elvin's tilsynelatende naive sjarm og særegne, ufattelig autentiske groove på gitaren. Som solist på slidegitar har han en helt unik, umiskjennelig stil, hans låtskriving er catchy og smart på samme tid og hans sjarmerende vokal kommer rett fra levra, sier Kid Andersen om sin «nye» bandleder.

Kid forteller at repertoaret består av høydepunkter fra Bishop og solistenes respektive karrierer samt en del r'n'b-klassikere.

Animals Eric Burdon har ikke vært i Norge på flere år. Nå tar han med seg The Animals til Notodden. Britiske Burdon, som fyller 70 år i mai, vil for alltid bli husket for «House of The Rising Sun» fra 1964, men Animals var ved siden av The Rolling Stones store på den engelske rhythm'n' blues-scenen på 60-tallet, og ble kjent som en del av «The British Invasion» i USA.

<strong>TIL NOTODDEN:</strong> Eric Burdon tar med seg The Animals. Her på Rock and Roll Hall of Fame for et år siden. Foto: Jason DeCrow/AP/Scanpix
TIL NOTODDEN: Eric Burdon tar med seg The Animals. Her på Rock and Roll Hall of Fame for et år siden. Foto: Jason DeCrow/AP/Scanpix Vis mer

Animals hadde også hits som «Please Don't Let Me Be Understood» og «It's My Life (And I Do What I Want)». Et nytt album med The Animals er også på vei.

Gitarfest Tre norske gitarister er også klare for Notodden Blues Festival. Lars Håvard Haugen ga nylig ut sitt første soloalbum etter 20 år som gitarist i Hellbillies. Instrumentalalbumet «Six Strings And The Truth», med Kyrre Sætran på bass og Trond Augland på trommer i tillegg til Haugen, er ei kraftpakke som fikk en femmer på terningen i Dagbladet. Trioens konsert under Bylarm i forrige måned fikk toppkarakter.

Amund Maarud har samlet sitt gamle band etter en rockeperiode under navnet The Grand, og skal servere blues i bluesbyen. Kommer gjør også Vidar Busk med sitt gjenoppståtte gamle band, True Believers.

Andre artister som er klare er en av USA største bluesstjerner, Robert Cray (som erstatter avdøde Gary Moore), «X Factor»-vinner Hans Bollandsås og publikumsfavorittene Trampled Under Foot og Dana Fuchs, som begge har vært ønsket tilbake av publikum.

Festivalen arrangeres fra 4. til 7. august.

GITARHELT: Lars Håvard Haugen Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
GITARHELT: Lars Håvard Haugen Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

 

<strong>GITARHELT:</strong> Vidar Busk.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GITARHELT: Vidar Busk.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer