Eric Clapton

En Clapton-plate det er lett å like - i skjæringspunktet pop/blues.

EC er ikke så lett å bli klok på, men det gjør ingen ting så lenge han viser seg fra sin beste side. Soloplata «Pilgrim» (1998) var en skuffelse, men så slo han til med en flott konsert i Oslo Spektrum. I fjor fulgte han opp med en strålende bluesplate med B.B. King, og så er han her igjen med en cd sånn midt imellom sjangermessig - og mange hakk bedre enn «Pilgrim».

Clapton har skrevet seks av de 14 låtene, og de holder alle overraskende god EC-standard - fra de behagelige instrumentalene som åpner og avslutter plata til den slepne «Find Myself» og balladene «Believe In Life» og «Modern Girl» - begge med anslag til å bli en ny «Change The World». Coverlåter som J.J. Cales «Travelin' Light», Ray Charles' «Come Back Baby» og James Taylors «Don't Let Me Be Lonely Tonight» (som var en hit med The Isley Brothers) fungerer også utmerket - i et tilbakelent taffelbluesformat.

Vokalen er som vanlig en sann fryd, men det kanskje aller hyggeligste med plata er at gitaristen EC er så til stede, både i elektrisk og akustisk storform. I tillegg har han som vanlig bra folk i ryggen; fra gitaristene Andy Fairweather Low og Doyle Bramhall II til trommis Steve Gadd, Billy Preston (piano/orgel/munnspill) og ærverdige The Impressions, som også hever plata med sin nydelige koring.

Jo da, vi finner nok plassene våre i Spektrum 1. april!