Eric fant familien

LONDON (Dagbladet): Eric Clapton har funnet sine røtter. Faren, som reiste fra England før Eric ble født, var en kanadisk musiker. Clapton har også fått vite at han har tre halvsøsken.

Det er den kanadiske avisa Ottawa Citizen som har gjennomført reisen i Eric Claptons familiebakgrunn. Musikerens nye plate My Father's Eyes gjorde at den kanadiske avisa begynte å lete etter Claptons far.

Han het Edwart Fryer, og var kanadisk soldat, som før annen verdenskrig livnærte seg ved å spille i barer og på hoteller. Han ble stasjonert i England under krigen, og møtte her Patricia Clapton.
Hun ble gravid, men i 1946 forsvant Edwart Fryer tilbake til Canada. Han flyttet seinere til USA.

Søsken

Eric Claptons far var gift flere ganger, og hans kvinnebekjentskaper var mange, mange. En av disse var Yvonne Colson fra Florida.

Yvonne og Claptons far fikk datteren Eva Jane, som altså er Eric Claptons halvsøster. Hun er skilt, bor i Florida og er alene med en ni år gammel datter.

Eric Clapton har også plutselig fått to halvsøsken i farens hjemland Canada. Her bor halvbroren Edwart jr. og halvsøsteren Sandra. Disse to er barn etter Edwart Fryers lange forhold til en kanadisk sangerinne.

Sjokkert

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk vite at Eric Clapton er min halvbror. Jeg hadde ingen anelse. Jeg har vært en fan av Erik Clapton fra jeg var liten, sier Sandra Fryer til Ottawa Citizen.

Eric Clapton har gjentatte ganger fortalt om sitt farssavn. I et intervju tidligere i år la han vekt på at han hadde et behov for å finne ut mer om faren sin.