Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eric Saade sjokkerte etter finaleplassen

- Jeg tenkte at jeg skal drepe Mr. Sand.

DÜSSELDORF (Dagbladet): Svenskene jubler etter at Eric Saade sikret seg finaleplass i Eurovision. Spenningen varte i det lengste - og som siste land ble Sverige ropt opp.

Det satte ikke Saade særlig pris på.

- Tenkte på å drepe Da han møtte pressen etter at finaleplassen var sikret, svarte han følgende på hva han tenkte mens de andre landene ble ropt opp, og så da Sverige ble nevnt helt til slutt.

- Jeg tenkte at jeg skal drepe Mr. Sand, svarte Eric Saade.

Han sikter til Jon Ola Sand, nordmannen som er toppsjef for European Broadcasting Union. Saade tok en kort pause etter utsagnet, og stemningen i presserommet i Düsseldorf var et lite øyeblikk spent og en smule pinlig.

Deretter fortsatte svensken:

JUBLET FOR FINALE: Eric Saade og danserne hans fikk skryt for opptredenen i kveld. Han ble ropt opp sist av alle, og gleden var derfor enorm da han var sikret finaleplass. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix
JUBLET FOR FINALE: Eric Saade og danserne hans fikk skryt for opptredenen i kveld. Han ble ropt opp sist av alle, og gleden var derfor enorm da han var sikret finaleplass. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix Vis mer

- Fordi han hadde bestemt at Sverige skulle bli lest opp til slutt. «So I'm gonna kick his ass later».

Har kranglet med produksjonen Men helt uten brodd var neppe utsagnet fra Saade.

Den svenske leiren har ligget i krangel med den tyske produksjonen og de ansvarlige for Eurovision den siste uka, etter at de har opplevd store problemer under prøvene sine.

På scenen har Saade et glassbur, som han under mellompartiet på sangen sin skal låses inne i. Deretter skal han sprenge seg ut av det ved å slå mot sidene i buret.

Men under prøvene har ikke kruttpatronene som sprenger glass fungert, og Saade er dermed blitt fange i sitt eget glassbur. På formiddagen før semifinalen truet Saade med å bryte sceneshowet sitt dersom ikke buret knuste som planlagt.

Under semifinalen gikk heldigvis alt som det skulle.

- Bra opptreden - Det var en bra opptreden fra Eric, som har vært litt ufokusert og dårlig på prøvene. Men kameraproduksjonen var fortsatt ikke bra, sier avisa Expressens ekspertkommentator Anders Nunstedt til Dagbladet.

BURET KNUSTE: Eric Saade var redd glassburet ikke kom til å knuse. Heldigvis gikk opptredenen hans på skinner. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Scanpix
BURET KNUSTE: Eric Saade var redd glassburet ikke kom til å knuse. Heldigvis gikk opptredenen hans på skinner. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Scanpix Vis mer

- Men sånn er det i internasjonale konkurranser. I Sverige skal kamerafolkene jobbe med 10 sanger hver helg, mens her er det 19 annenhver dag, sier han.

Danmark gikk også videre. Gruppa A Friend in London sang seg til finaleplass med låta «New Tomorrow». Fra før er Finland og Island klare for finalen.

Dermed er Norge det eneste skandinaviske landet som ikke er videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media