Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ericsson, Kjersti

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Alt som barn begynte jeg å skrive dikt. Det hadde faren min også gjort, og det var mye lyrikk i bokhyllene hjemme.

Min beste leseropplevelse:

- Av mine leseropplevelser de siste årene, er den en liten, tynn roman som har slått inn hos meg: «Nedstörtad ängel» av Per Olov Enquist. Stemningen er tragisk og svart, men samtidig formidler boka en inntrengende menneskelig varme som jeg synes kjennetegner en rekke svenske forfatteres bøker i dag.

Litterære forbilder:

- Som ung var jeg svært opptatt av Bertolt Brecht, noe jeg fremdeles er - han er en strålende lyriker. Dessuten er jeg veldig glad i de svenske lyrikerne Thomas Tranströmer og Solveig von Schultz. Om disse er forbilder, vet jeg ikke helt, men jeg setter i alle fall svært stor pris på dem.

Slik liker jeg å jobbe:

- Forfatter på heltid har jeg aldri vært, men jeg har skrevet flere fagbøker enn skjønnlitteratur. Når det gjelder dikt, kommer de til meg når jeg har litt rom rundt meg. Noen setninger og bilder dukker opp, og disse kan jeg sette meg ned og bearbeide senere. Det var annerledes å skrive roman - den første kom høsten 1998 - da trengte jeg mer tid og ro rundt meg.

Mitt forhold til Internett:

- Instrumentelt! En del funksjoner er veldig nyttige i jobbsammenheng, men jeg surfer sjelden for moro skyld.

Forfatterens e-postadresse:

[email protected]

Personlig hjemmeside:

http://home.sol.no/~jryste/kjerstie/