Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Erik (24) spøker i «Harry Potter»

LONDON (Dagbladet): Nordmannen Erik Aster (24) har en bokstavelig talt svevende rolle i «Harry Potter og de vises stein», som snart kommer til en kino nær deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er nemlig et av spøkelsene som svever over barneflokken der de sitter til bords på Galtvort høyere skole for hekseri.

- Jeg spilte PlayStation med Daniel Radcliffe, som spiller Harry Potter. Han var litt sjenert til å begynne med, men så løsnet det. Etter hvert skravlet han i vei, sier Aster.

Musikk og film

Erik traff ikke «sjefspøkelset» John Cleese, men hadde det veldig morsomt de to ukene han var med på innspillingen.

24-åringen er en glad gutt fra Fredrikstad som har bodd i London i snart fem år. Han reiste i sin tid over for å drive med musikk. Erik har traktert bass i bandet Nude Idol, og nå studerer han film. I løpet av de siste åra har han fått god erfaring i å være statist.

Han var med i suksessen «Notting Hill», der han og en kamerat spaserer forbi Hugh Grant to ganger. Han har også truffet Radcliffe i en tidligere produksjon. Erik var statist i tv-filmen om David Copperfield, der Radcliffe hadde hovedrollen.

Silkespøkelse

- Jeg har ingen ambisjoner om å bli skuespiller, men det er morsomt å være med. Det er skikkelig rush å være på audition og drite seg ut. Du oppdager nye sider ved deg sjøl og hva du våger, sier Erik.

- Jeg måtte på audition for å få spøkelsesjobben. Der måtte jeg ta på meg seler for å heises opp i lufta; først tre meter opp, deretter ti meter over bakken. De skulle teste at jeg ikke ble grønn i trynet, forteller Erik.

Da han hadde bestått prøven, bar det av gårde til kostymemakerne som skulle omskape nær to meter lange Erik til et spøkelse fra den franske revolusjonen. Kostymet hans kostet 10000 pund.

Foreløpig er det ingen nye filmplaner, men denne helga skal han på kino. Han skal se «Harry Potter og de vises stein».

[email protected]

Hele Norges coronakart