Erik er Idols seigeste

Fire ganger har Erik Flaa vært nær ved å ryke ut av «Idol». Men nå er 21-åringen blant de fire beste. Og han vil enda lengre.

Han har oftere enn noen av de andre finalistene sittet i stolen der de med færrest stemmer er blitt plassert.

- De første gangene jeg satt i stolen, tenkte jeg at jeg ikke, absolutt ikke, ville ut. Det var for tidlig. Jeg ville synge mer. Nå er det greit. Hvis jeg ryker ut, ryker jeg ut. Selvfølgelig vil jeg helst være med videre, men jeg er uansett fornøyd med å ha kommet så langt som jeg har, sier Bærums-gutten.

- Har du vennet deg til stolen nå? Eller føles det like ille å sitte der hver gang? 

- Det er nesten enda litt vanskeligere nå, når det ikke lenger er en stol. Fordi vi er så få igjen sitter vi ikke i stolen lenger, vet du. De gangene jeg har måttet flytte meg for å sette meg i stolen, har jeg forberedt meg mentalt på at det kan være jeg som går ut. Nå vil det komme mer brått, sier Flaa.

Liker seg bedre
- For oss som har fulgt Idol virker det som om du trives stadig bedre på scenen. Du tør leke deg mer, og det virker som om du liker det å opptre stadig bedre?

- Det er riktig. Det er morsommere og morsommere å gå ut på scenen. Nå koser jeg meg, sier Flaa.

Kanskje er det også grunnen til at bookmakerne har større tro på ham nå enn før. Erik Flaa har stadig vært tippet som den som mest sannsynlig kom til å gå ut. Rett nok har han fremdeles dårligst odds når de spår hvem som kommer til å gå ut i kveld. Samtidig har han ifølge bookmakerne tredje beste sjanse til å vinne hele konkurransen - etter Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes, men før Tone Damli Aaberge.

- Jaså, de tror det nå? Det er ikke så mye å tenke på, sier Flaa, som mener han ikke kan gjøre noe mer eller annet enn sitt beste uansett.


Yndlingslåt


Psykologistudenten skal synge to ganger i kveldens program, som resten av finalistene. Fordi det er så få av dem igjen er kveldens tema todelt. Finalistene skal synge både en selvvalgt låt og en duett med en av de andre. Eriks solovalg er Keanes «Bedshaped».

- Det er en av de fineste låtene jeg vet om. Den fineste fra plata til Keane, som jeg hører mye på. Jeg har hatt lyst til å bruke den lenge, men jeg har ikke hatt muligheten, slik som kategoriene har vært, sier han. Duetten han skal synge sammen med Tone Damli Aaberge er «Come What May» fra «Moulin Rouge».

Hårfint
I kveld stiller både han og resten av idolene med ny sveis. De fire har fått det infoansvarlig Bjarne Laastad kaller «en make over», og kommer på tv med nytt utseende.

- Blir seerne overrasket når de ser håret ditt i kveld?

- Nei. Det tror jeg ikke de blir. Det er gjort litt med det, men jeg ser ikke så veldig annerledes ut, sier Erik Flaa.

ANDRE GANG I STOLEN: Etter påske er det på\'n igjen for Erik. Her er det blitt 1. april og Erik er nominert sammen med Mari Vestbø og Malin Pettersen. Denne gangen er det Malins tur til å gå.
TREDJE GANG I STOLEN: Alt uka etter, fredag 8. april, er Erik (t.h.) i stolen igjen. Nå sammen med Mari Vestbø og Christian Stenseng. Her har Mari akkurat fått beskjed om at hun er ute.
FJERDE GANG I STOLEN: Heldig igjen. Erik Flaa (t.h.) holder hånda til Eva Weel Skram, etter at Christian Stenseng (t.v.) har fått vite at han er videre. Men det er Eva som får beskjed om å gå av de to.
FØRSTE GANG I STOLEN: Det er fredag 11. mars, andre finalerunde. Erik Flaa ser ned og konstaterer at Andrea Gjendem Brændvik (t.v.) må ut av Idol. Malin Pettersen fikk fortsette.