Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Erik Fosnes Hansen er tilbake

Åtte år etter hans siste roman, er Erik Fosnes Hansen tilbake. Ikke med oppfølgeren han lovet leserne, men med en ny roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-   Jeg gleder meg og er spent, sier forfatter Erik Fosnes Hansen til Dagbladet.

Åtte år etter sin siste utgivelse, er han klar med ei ny bok. Romanen, som blir hovedbok i Bokklubben i desember, heter «Løvekvinnen».

-   Vi synes det er fantastisk morsomt at Erik Fosnes Hansen er tilbake. Det er en kjempebra bok, en gripende historie som er fortalt på en spennende måte med en original stemme, sier direktør Knut Gørvell i Bokklubben.

Forfatteren er ordknapp når vi spør hva «Løvekvinnen» handler om.

- Romanens bærende premiss er at den handler om en grunnleggende annerledeshet. Mer vil jeg ikke si. Jeg har som prinsipp at jeg aldri snakker om bøker før de er utgitt, sier Fosnes Hansen.

Et unntak var da han lovet leserne en oppfølger til romanen «Beretninger om beskyttelse» som kom for åtte år siden. Siden har ingen sett noe til bind nummer to og verken forfatter eller forlag har villet kommentere når eller om den kommer.

Hemmelighetskremmeriet rundt forfatteren har vært enormt. Den nye boka står ikke på Cappelens høstliste og utgivelsen ble forsøkt holdt hemmelig.

I januar i år lot Fosnes Hansen seg intervjue av Bokprogrammet på NRK. Der angret han på at han lovet leserne en oppfølger, men avkrefter ryktene om at han har hatt skrivesperre.

ROMANKLAR: Leserne som har ventet tålmodige på Erik Fosnes Hansen, har ikke ventet forgjeves. Foto: SCANPIX
ROMANKLAR: Leserne som har ventet tålmodige på Erik Fosnes Hansen, har ikke ventet forgjeves. Foto: SCANPIX Vis mer