- Erik går videre i kveld

Se hvem bookmakerne tror ryker ut av Idol - og hvem som er ny storfavoritt.

(Dagbladet.no): I kveld skal de seks gjenværende Idol-deltakerne i ilden igjen. Og som vanlig: Én må pakke snippeska og dra hjem.

- Christian går ut

Tippeselskapene har som vanlig satt odds på finalistene. I flere uker har de spådd at Erik Flaa går ut, men etter forrige fredags Cash-tolkning tror de han får bli.

- I kveld ryker Christian, sier pressesjef Frank Ove Hansen i Centrebet til Dagbladet.no.

Det betyr at du ikke blir rik om du satser penger på at Christian Stenseng går ut. Selskapet setter oddsen til 1,90 - det betyr at du får 190 kroner tilbake på en hundrings.

- Christian har ikke imponert så langt. Han har havnet i stolen de siste gangene, mens Erik har imponert veldig, sier Hansen.

Spillkonkurrenten Unibet har også Christian på toppen av utslagslista. Her får du igjen 200 på samme innsats.

- For første gang på lenge er det ikke Erik som er favoritt til å ryke ut. Denne gangen tror vi Christian må forlate programmet, skriver markedssjef Bjørnar Thomassen i en pressemelding.

... MEN CHRISTIAN GÅR UT: Det tror i alle fall bokmakerne. Men de har langt fra alltid rett. Foto: SCANPIX
... MEN CHRISTIAN GÅR UT: Det tror i alle fall bokmakerne. Men de har langt fra alltid rett. Foto: SCANPIX Vis mer

Jorun raser fra

Denne uka har begge selskapene identiske utslagslister - men med ulik odds på deltakerne. Begge har Eva Weel Skram og Erik som henholdsvis nummer to og tre.

Unibet gir deg tre ganger innsatsen tilbake hvis du satser på Eva, mens oddsen på Erik er satt til fem. Satser du på de samme deltakerne hos Centrebet får du henholdsvis 3,35 og 4,50 ganger innsatsen tilbake.

Når det gjelder hvem tippeselskapene tror går videre, troner Jorun Stiansen suverent på toppen.

Inntil forrige uke var det Alejandro «Ali» Fuentes som var storfavoritt, men etter country-runden raste Jorun forbi. Centrebet gir venneslajenta 34 i odds, mens Unibet gir hele 40 ganger innsatsen tilbake dersom hun må pakke kofferten. Til sammenligning er oddsen på Ali henholdsvis 14 og 25.

- Denne uka har spillerne våre mest tro på Jorun. Ali synes ikke å være fullt så trygg lenger, sier Centrebets Frank Ove Hansen.

- Jorun er favoritt både til å gå videre i kveld, og til å vinne hele Idol.

Dersom du har tenkt å svi av kroner på kveldens Idol, så husk imidlertid at bookmakerne har bommet grovt tidligere. Så seint som forrige uke var det Cindy Hovde (18) som måtte dra - mot alle odds.

Bedre i stemmen

Jorun har fått favorittstempel til tross for problemer med stemmebåndene. Denne uka måtte hun ta det rolig, og hun bruker en spesialbandasje for å holde halsen varm og slå tilbake betennelsen.

Det ser ut til at behandlingen har hjulpet.

- Hun gjorde noen gode prøver i går, så dette kommer til å gå bra, sier presseansvarlig for Idol i TV 2, Bjarne Laastad.

Det betyr at alle seks finalistene er klar for Beatles-aften.

FÅR HAN BLI? Gamblerne har tidligere spådd Erik ut, men nå tror de han går videre.
USIKRE PÅ EVA: Sogndaljenta er nummer to på utslagslista.
STORFAVORITT: Jorun seiler fra konkurrentene på oddslista.
LITT TILBAKE: Ali har i lang tid vært spillernes favoritt. Nå har Jorun sust forbi.
TRYGG: Tone er den tredje sikreste kandidaten, tror spillselskapene.