Erik og Espen startet band med Green Day

De amerikanske arenapunkerne ga tre Quart-publikummere deres livs opplevelse.

KRISTIANSAND (Quart/Dagbladet.no): - Hope you had the time of your life, synger Green Day på låta «Good Riddance (Time of your life)». Og det var akkurat det tre fans fikk under det amerikanske bandets konsert på Quart.

Erik Sørum (20) fra Frogner i Sørum kommune utenfor Oslo fikk ta vokalist Billie Joe Armstrongs plass i Green Day. Blant rundt 12 000 tilskuere ble han hentet opp på scenen, fikk en kort introduksjon, før han satte i gang å riffe.

Fikk beholde gitaren

Etter seansen fikk han beholde gitaren, en Epiphone Junior Cutaway prydet med et norsk flagg.

Akkurat det hadde han bestemt seg for på forhånd.

- Vi fleipa om at jeg skulle opp dit og spille før konserten begynte. Jeg kjøpte til og med Green Day-skjorte og farga håret mitt, sier Erik til Dagbladet.no.

Kun Green Day

Sammen med to kompiser har han allerede vært tre andre steder for å se Green Day spille, og karakteriserer seg selv som kjempefan. Så stor fan at han kjørte fra Frogner til Kristiansand ens ærend for å se Green Day. På toppen av det reiser han rett hjem igjen i kveld.

HELDIGE> Erik og Espen fikk spille sammen med Green Day på Quartfestivalen. Etterpå fikk Erik beholde gitaren. Alle Foto: EIRIK HELLAND URKE
HELDIGE> Erik og Espen fikk spille sammen med Green Day på Quartfestivalen. Etterpå fikk Erik beholde gitaren. Alle Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

- Jeg liker egentlig ikke så godt festivaler, men det er det eneste stedet Green Day spiller i Norge, så vi måtte bare dra ned hit, sier han og gliser. 

Om han ikke liker festivaler, digger han Green Day. Såpass mye at han med gitaren plantet i hendene utbasunerer at hans eget band, Slap Madcap, ikke er upåvirket av Armstrong og co.

- Vi spiller selvfølgelig Green Day-inspirerte låter, sier Erik.

- Hva tenkte du da du ble valgt ut til å spille på scenen da?

- Jeg trodde jeg drømte. Jeg har digga Green Day siden 94, sier Erik.

Bassisten

Etter hvert treffer han dagens heldigste bassist, 22-åringen Espen Bjørnholt fra Nordfjordeid, eller den skjeggete som Green Days bassist Mike Dirnt kalte ham da han ble hentet opp på scenen.

- Jeg digger Green Day helt vilt. Jeg spiller i et band, Tripod, og har stått på en scene før. Men det å spille foran 12 000 er rett og slett ubeskrivelig. «You’re fucking awesome», sa bassisten Dirnt til meg etterpå, sier Bjørnholt til Dagbladet.no.

12 000: Det var fullt på Green Days konsert i Bendiksbukta. Det betyr at 12 000 mennesker fikk oppleve de amerikanske rockerne.
<B>SHOW: Green Days Billie Joe Armstrong og en publikummer leker seg med vannpistoler.