PRISVINNERE:  De norske rapperne Erik og Kriss fikk med seg pris fra MTV EMAs. Her fra Spellemannsutdelingen i 2011. Foto: Stella pictures
PRISVINNERE: De norske rapperne Erik og Kriss fikk med seg pris fra MTV EMAs. Her fra Spellemannsutdelingen i 2011. Foto: Stella picturesVis mer

Erik og Kriss vant MTV-pris

Den norske rapduoen ble kåret til «Best Norwegian act» under MTV EMAs.

(Dagbladet): Søndag ble den årlige prisutdelingen MTV EMAs (European music awards) avholdt i Frankfurt. I kategorien «Best Norwegian act» gikk bærumsrapperne Erik og Kriss av med seieren foran de andre nominerte; Donkeyboy, Madcon, Sirkus Eliassen og Karpe Diem.

Erik og Kriss har flere ganger tidligere vært nominert i samme kategori, og vant også for beste norske artist i 2008. Da opptrådte de også under utdelingen, som den gang ble holdt i Liverpool.

På den offisielle siden for MTV EMAs står det skrevet om rappduoen at «de er kjent for sin humoristiske og noe overlegne holdning, morsomme tekster og fengende refreng. I dag er de ansett for å levere ett av landets beste live-show».

I fjor var det Eva and the Heartmaker som vant den norske MTV-prisen, og året før stakk rapperne i Karpe Diem av med seieren.

I kategorien for våre svenske naboer, «Best Swedish act», var det MGP-vinneren Loreen som fikk med seg prisen i år.

Av de internasjonale artistene var det Rihanna som hadde størst vinnersjanser under prisutdelingen søndag med hele åtte nominasjer, men superstjernen måtte gå tomhendt hjem uten en eneste pris.

De store vinnerne for kvelden ble popprinsen Justin Bieber og countryprinsessen Taylor Swift, som tok med seg tre priser hver.