Anmeldelse Erik Rudeng Konsulens døtre

Erik Rudeng legger seg paddeflat for borgerskapet i «Konsulens døtre»

Glansbilder og tomme ord.

KLANEN PÅ TUR: Fra en skipsreise i Nord-Norge 1905. Fra venstre William Nygaard, hans hustru Constance, Kitty Fougner, Constance («Consa») Zeiner Henriksen, Petra, «Pus» Nygaard, Alette. I stolen til høyre Petras Fougners datter Petra.
 Foto: FRA BOKA
KLANEN PÅ TUR: Fra en skipsreise i Nord-Norge 1905. Fra venstre William Nygaard, hans hustru Constance, Kitty Fougner, Constance («Consa») Zeiner Henriksen, Petra, «Pus» Nygaard, Alette. I stolen til høyre Petras Fougners datter Petra. Foto: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wiel-slekten innvandret fra Danmark til Norge sent på 1600-tallet, den spredte seg som kapitalismens tentakler i de enorme skogsområdene på Østlandet og ble til langt inn i forrige århundre sittende som en elite av velhavende godseiere, trelasthandlere, skipsredere og industrigründere.

Dynastiet fikk makt og innflytelse i Halden da Mads Wiel i 1813 opprettet et bomullsspinneri i Tistedalen, kjent som landets første moderne industribedrift.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer