Anmeldelse Erik Rudeng Konsulens døtre

Erik Rudeng legger seg paddeflat for borgerskapet i «Konsulens døtre»

Glansbilder og tomme ord.

KLANEN PÅ TUR: Fra en skipsreise i Nord-Norge 1905. Fra venstre William Nygaard, hans hustru Constance, Kitty Fougner, Constance («Consa») Zeiner Henriksen, Petra, «Pus» Nygaard, Alette. I stolen til høyre Petras Fougners datter Petra.
 Foto: FRA BOKA
KLANEN PÅ TUR: Fra en skipsreise i Nord-Norge 1905. Fra venstre William Nygaard, hans hustru Constance, Kitty Fougner, Constance («Consa») Zeiner Henriksen, Petra, «Pus» Nygaard, Alette. I stolen til høyre Petras Fougners datter Petra. Foto: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wiel-slekten innvandret fra Danmark til Norge sent på 1600-tallet, den spredte seg som kapitalismens tentakler i de enorme skogsområdene på Østlandet og ble til langt inn i forrige århundre sittende som en elite av velhavende godseiere, trelasthandlere, skipsredere og industrigründere.

Dynastiet fikk makt og innflytelse i Halden da Mads Wiel i 1813 opprettet et bomullsspinneri i Tistedalen, kjent som landets første moderne industribedrift.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer