Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Erik Wold får ikke fortsette i «Debatten»

- Er skuffet og lei meg.

SKUFFET: Programleder Erik Wold får ikke fortsette fortsette i «Debatten», selv om han kunne tenkt seg å fortsette. Foto: NRK
SKUFFET: Programleder Erik Wold får ikke fortsette fortsette i «Debatten», selv om han kunne tenkt seg å fortsette. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er over hodet ikke snurt. Men jeg kan godt si at jeg er skuffet og lei meg, sier programleder Erik Wold.

I dag ble det kjent at programleder og journalist Ingunn Solheim skal ta over NRKs debattprogram «Debatten» til høsten.

Det er den erfarne programlederen Erik Wold som har ledet sendingene de siste åra. Han har nå fått beskjed om at han ikke får fortsette i jobben.

Wold sier til Dagbladet at det ikke var hans avgjørelse at han måtte slutte, og at han gjerne skulle ha fortsatt.

Ikke bitter
- Jeg stortrives med det. Jeg gleder meg til hver sending, og det er utrolig gøy. Så, ja, jeg kunne gjerne tenkt meg å fortsette, sier Wold, og legger til:

- Men jeg er ikke snurt, ikke fornærmet, og ikke bitter. Men jeg kunne tenkt meg å fortsette. I det ligger i det at det ikke var mitt ønske å ikke gjøre det, sier han.

- Hva skal du gjøre videre?

- Jeg vet ikke ennå. Jeg har vært i NRK i over 20 år, og hatt mange ulike oppgaver i både radio og tv. Jeg regner med det er plenty det går an å prøve framover. Men jeg har ikke diskutert det på noen måte eller i noen form ennå.

Han sier han ikke har noen planer om å slutte i NRK.

Medieutvikling
Redaksjonssjef for NRK Debatt, Halvor Finess Tretvoll, sier han har forståelse for at Wold er skuffet og lei seg.

- Jeg må legge til at det ikke har vært noe i veien med måten den eksisterende redaksjonen har løst oppdraget på. Poenget er at oppdraget har endret karakter som en konsekvens av medieutviklingen. Det var viktig for oss å velge den vi tror i framtida vil være aller best skikket til å løse oppdraget, sier Tretvoll, og legger til:

- Jeg vil understreke at vi er takknemlige for innsatsen Wold har gitt til «Debatten». Og jeg føler meg trygg på at NRK vil ha glede av den brede kompetansen og erfaringen hans også i framtida.

- Wold har fått mye kjeft på Twitter under sendingene. Har det hatt noe som helst påvirkning på avgjørelsen?

- Nei. 

Ny programleder
Når Wold ikke lenger leder Debatten på «NRK» til høsten, er det Ingunn Solheim (33) som tar over roret. I tillegg til ny programleder vil «Debatten» ha base i et studio på Marienlyst framfor å sende fra Litteraturhuset i Oslo.

Solheim sier til Dagbladet at da hun ble spurt hadde hun veldig lyst til å ta over programmet.

- Det å være med på å gi folk ukas viktigste debatt - og være i et studio med nerve og engasjement - det er noe som trigger meg. Samtidig blir en veldig ydmyk. Det er jo skummelt å ha noe av ansvaret for at allmennkringkasteroppdraget blir forvaltet helt hjem i sofaen på en torsdags kveld, sier hun.

Tretvoll sier han har tro på at Solheim er rett kvinne for jobben.

- Ingunn er en kjempedyktig programleder. Det viste hun blant annet under valgkampen i fjor. Vi står midt i en situasjon hvor mye er i endring, og da må også Debatten endre seg. Vi tror hun er riktig person til å ta «Debatten» inn i en annen medievirkelighet, sier han.

Dagbladets journalist, Sondre Bjørdal, som har bidratt til denne saka, jobbet tidligere for «Debatten».

TAR OVER: Ingunn Solheim tar over «Debatten» etter Erik Wold. Foto: Torbjørn Grønning
TAR OVER: Ingunn Solheim tar over «Debatten» etter Erik Wold. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hele Norges coronakart