Erika Fatland løy seg inn i Nord-Korea og ble møtt med kalasjnikov utenfor Donetsk

I arbeidet med sin nye bok stilte forfatter og journalist Erika Fatland (34) alle hun møtte samme spørsmål: «Hvordan er det å bo så nært Russland?»

ENKEL SERVERING: Erika Fatland er gift med Erik Fosnes Hansen, forfatter og dessuten matanmelder i VG. – Så der satt jeg og leste om maten han hadde blitt servert på en eller annen ny gourmetrestaurant; selv satt jeg ombord på en lastebåt i Nordøstpassasjen og gomlet russisk hermetikkmat fra bokser som ikke var spisifisert utover «kjøtt» og «fisk». Akkurat da syntes jeg litt synd på meg selv. Foto: Jørn H. Moen
ENKEL SERVERING: Erika Fatland er gift med Erik Fosnes Hansen, forfatter og dessuten matanmelder i VG. – Så der satt jeg og leste om maten han hadde blitt servert på en eller annen ny gourmetrestaurant; selv satt jeg ombord på en lastebåt i Nordøstpassasjen og gomlet russisk hermetikkmat fra bokser som ikke var spisifisert utover «kjøtt» og «fisk». Akkurat da syntes jeg litt synd på meg selv. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så der lå jeg, bak forhenget, og tenkte for meg selv: «Dette er altså landet du valgte? Hvorfor ikke ... Brasil?»

Året var 2006 og Erika Fatland var på sitt første lange opphold i Russland, 23 år gammel og på sommerkurs i St. Petersburg for å lære russisk, og vertsfamilien hennes var ikke en familie, men en babusjka i midten av 60-åra, bosatt i en grå sovjetblokk et stykke utenfor byen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer