Eriksen er blitt voksne

-Sjekk den hatten! Det må være 17. mai i 1970, sier Rita Eriksen og påkaller rå latter hos broder Frank. 28 år seinere er søskenparet CD-aktuelle med «Blåmandag». De frykter ikke at tittelen skal gi grobunn for billige poenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Det er mange dager i året som er blåmandager, sier Rita (32) i et forsøk på å forklare oversettelsen av «A Good Day for Blues». - Livet handler jo om opp- og nedturer.

Fotoalbumet lillesøster har tatt med seg handler definitivt om oppturer.

-Der er vi på ettårsdagen min. Du hjalp meg å blåse ut lyset på kaka, sier Rita og blar videre. Storebror Frank (37) har ikke sett bildene på det han kan huske.

Mandag spiller de Ovenpaa i Stavanger. Det var der der de samarbeidet på scenen første gang.

-Det er ni år siden. Jeg fikk i oppdrag å samle en gjeng for å spille blues på klubben, og Rita ble med. Vi hadde et repertoar på 30 låter, men rakk bare å øve inn 15. Den andre kvelden låt det ok, lørdag kom det en del folk og snart sto folk i kø, sier Frank.

Etter eget utsagn var han skapgitarist til han var 22. Rita hadde spilt orgel i ni år da hun syntes det ble kjekkere å synge, og har vært med i band siden hun var 16.

Flyttet

For åtte år siden flyttet Rita til Oslo, det oppfattes ikke som noe problem.

-Vi øver jo aldri likevel, sier Rita.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer