Eriksen er blitt voksne

-Sjekk den hatten! Det må være 17. mai i 1970, sier Rita Eriksen og påkaller rå latter hos broder Frank. 28 år seinere er søskenparet CD-aktuelle med «Blåmandag». De frykter ikke at tittelen skal gi grobunn for billige poenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Det er mange dager i året som er blåmandager, sier Rita (32) i et forsøk på å forklare oversettelsen av «A Good Day for Blues». - Livet handler jo om opp- og nedturer.

Fotoalbumet lillesøster har tatt med seg handler definitivt om oppturer.

-Der er vi på ettårsdagen min. Du hjalp meg å blåse ut lyset på kaka, sier Rita og blar videre. Storebror Frank (37) har ikke sett bildene på det han kan huske.

Mandag spiller de Ovenpaa i Stavanger. Det var der der de samarbeidet på scenen første gang.

-Det er ni år siden. Jeg fikk i oppdrag å samle en gjeng for å spille blues på klubben, og Rita ble med. Vi hadde et repertoar på 30 låter, men rakk bare å øve inn 15. Den andre kvelden låt det ok, lørdag kom det en del folk og snart sto folk i kø, sier Frank.

Etter eget utsagn var han skapgitarist til han var 22. Rita hadde spilt orgel i ni år da hun syntes det ble kjekkere å synge, og har vært med i band siden hun var 16.

Flyttet

For åtte år siden flyttet Rita til Oslo, det oppfattes ikke som noe problem.

-Vi øver jo aldri likevel, sier Rita.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer