Eriksen trekker seg som Dagbladet-sjef

Thor Gjermund Eriksen går fra jobben som ansvarlig redaktør. Møt Dagbladets nye sjef på nettmøte.

(Dagbladet.no): Eriksen offentliggjorde selv den oppsiktsvekkende medienyheten på et allmøte for de ansatte i Dagbladet-huset i Akersgata i ettermiddag. Avgangen kom overraskende på de fleste ansatte.

- Man trenger en leder som er hundre prosent motivert og som har all den energien som må til. Nå mener jeg det er riktig både for Dagbladet og for meg  at det kommer en ny ansvarlig redaktør, sa en rørt Eriksen, som går fra stillingen med umiddelbar virkning.

Lars Helle, per i dag redaktør for Dagbladets magasiner, blir konstituert som ansvarlig redaktør

Turbulent periode

Eriksen kom til Dagbladet våren 1995, var et år ute som leder av politisk avdeling i Aftenposten fra 2000, og kom tilbake som politisk redaktør i Dagbladet i 2001.

Fra mai 2003 har han vært ansvarlig redaktør. Han har gjennom disse tre årene produktutviklet Dagbladet videre både gjennom hovedavisa og magasinene. I tillegg har han ledet avisa gjennom omstillingsprosessen i 2005.

- Det har vært tre vanskelige år som sjef. Jeg mener vi har tatt de riktige beslutningene, men i et mediehus vil det alltid gjenstå noe, sier Eriksen.

- Trist dag

GIKK FRA REDAKTØRJOBBEN: Thor Gjermund Eriksen har vært ansvarlig redaktør i nesten tre år, og ledet voldsomme omstillinger i avisa. Han informerte selv om avgangen på et allmøte i Dagbladet-huset. Foto: METTE MØLLER
GIKK FRA REDAKTØRJOBBEN: Thor Gjermund Eriksen har vært ansvarlig redaktør i nesten tre år, og ledet voldsomme omstillinger i avisa. Han informerte selv om avgangen på et allmøte i Dagbladet-huset. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Styreleder i AS Dagbladet og konsernsjef i Avishuset Dagbladet Cato Hellesjø beklager Eriksens avgjørelse:

- Det har vært en trist dag siden styret ble informert om Thor Gjermunds beslutning. Vi har motvillig måttet akseptere beslutningen og beklager dette i stor grad, sier Hellesjø.

Ifølge ham har det vært samtaler om temaet i et par uker mellom Eriksen, konsernets styreleder Jens P. Heyerdahl d.y. og Hellesjø selv. Den administrative ledelsen skal ha prøvd å overtale Eriksen til å fortsette i jobben.

<B>KONSTITUERT:</B> Lars Helle, redaktør for Dagbladets magasiner, overtar Eriksens jobb inntil videre. Her svarer han på spørsmål fra leserne.