Erin på TV

Erin Brokovich har sluttet å være fattig alenemor for lengst. Nå blir hun TV-stjerne.

Erin Brokovich ble kjent verden over da Julia Roberts spilte hovedrollen i filmen med hennes navn. Nå skal hun selv på skjermen.

Flere vanskelige oppdrag

I følge Hollywood Reporter skal hun lede et program der hun reiser rundt i verden for å utføre forskjellige forferdelig vanskelige oppdrag.

Og det klarer hun sikkert. Gjennom filmen som kom i 2000 ble Erins livsshistorie verdenskjent. Og jenta tar ikke et nei for et nei.

Basert på en sann historie

«Erin Brokovich» ble en publikumssuksess som ga Julia Roberts en haug med priser.

Som arbeidsledig alenemor på desperat utkikk etter jobb nærmest tvinger Erin i Julias skikkelse advokaten sin til å gi henne jobb.

Med enkelt språk, fremskutte pupper og en heller vulgær klesstil er det få som tar henne seriøst. Dette skifter raskt etter at hun graver fram en rekke mistenksomme boligsaker som involverer selskapet Pacific Gas & Electric Co.

Erin oppdager at selskapet har dumpet dødelig avfall og forgiftet beboerne i området, og blir pådriveren i saken mot industrikonsernet. Den jordnære og vanlige jenta får de forulempede beboerne med seg i kampen, fordi de snakker samme språk. Og selvfølgelig ender det med at de vinner, og oppnår den største kollektive erstatningsutbetaling i amerikansk historie.

Erin Brokovich var selv fornøyd med resultatet av filmen, som var regissert Steven Soderbergh.

Reality og gode gjerninger

ABC forhandler nå med et britisk produksjonsselskap om et timeslangt show med henne i hovedrollen. Showet skal selvfølgelig ha en smule realitypreg over seg.

Ideen til serien kommer fra det britiske programmet «Challenge Anneka». Som sin britiske kollega Anneka Rice må Erin løse store utfordringer og gjøre gode gjerninger på et minimum av tid.

Utfordringene Erin står overfor er ikke bestemt enda. I den britiske serien har Anneka blant annet fått i oppgave å bygge barnehjem i Kenya på 48 timer.

Showet er forventet å komme på tv-skjermen neste sesong. Og går seertallene til himmels, er det gode sjanser for at Erin blir fast stjerne i sin egen føjetong.

GRAVDE DYPT: I «Erin Brokovich» finner Julia Roberst mistenkelige sykejournaler i eiendomspapirer, og lukter miljøskandale.