Erins ex arrestert for utpressing

Eks-mannen og eks-kjæresten til Erin Brockovich er arrestert for utpressing. De ble tatt på fersken da de forsøkte å presse henne for nesten tre millioner kroner.

Brokovich er blitt berømt etter at filmen basert på hennes liv er blitt en kjempehit. Julia Roberts spiller hovedrollen i filmen.

Brokovich avdekket en forurensningsskandale og sørget for at den rammede småbyen fikk utbetalt tre milliarder kroner i erstatning.

Brokovichs eks-mann, Shawn Brown (38) og eks-kjæresten Jorg Halaby (46) ble arrestert etter å ha truet med å fortelle tabloidene at hun hadde hatt sex med sjefen, advokaten Ed Masry, og at hun var uskikket som mor til hennes tre barn. Advokaten de brukte til å forhandle med Brockovich, John Reiner (52), er også siktet for utpressing.

Lurt i felle

De tre mennene ble lurt i ei felle. Erin Brockovichs sjef, Ed Masry, hadde montert et skjult kamera før de tre mennene møttes til forhandlinger. De ble filmet da de undertegnet en avtale om å holde tett. Halaby mottok en sjekk på 250 000 kroner, og Brown fikk en sjekk på 2,5 millioner kroner. Deretter ble mennene arrestert.

Ed Masry avfeide påstandene om at han skulle ha hatt sex med Erin Brockovich som latterlige.

Kvalm

- Alle som har arbeidet sammen med henne vil kunne fortelle deg at hun er den beste forurensningsetterforskeren i bransjen. Det var ikke nødvendig for henne å ha sex med meg for å være den beste, sier han.

Filmen om trebarns-moren Brockovich, som nå er gift for tredje gang, nærmer seg en milliard kroner i billettinntekter bare i USA. Hovedpersonen er opprørt over utpressingsforsøket.

- Denne saken gjør meg kvalm. Jeg nekter å betale for en løgn. Det er ikke slik jeg opptrer, sier hun ifølge BBC News.

REDNINGSMANN: Ed Masry reddet Erin Brockovich fra å bli lurt av eksmann og ekskjæresten.