KAMPEN FOR TILVÆRELSEN: Erling Folkvord er den mest vellykkede politikeren ml-rørsla produserte. Han satt i Oslos bystyre i årevis og på Stortinget i én periode. Hele tida har han slåss mot korrupsjon og vanstyre, og han har hatt gjennomslag i flere saker og nå er han ute med boka «Det store Oslo-ranet». Foto: Mette Møller
KAMPEN FOR TILVÆRELSEN: Erling Folkvord er den mest vellykkede politikeren ml-rørsla produserte. Han satt i Oslos bystyre i årevis og på Stortinget i én periode. Hele tida har han slåss mot korrupsjon og vanstyre, og han har hatt gjennomslag i flere saker og nå er han ute med boka «Det store Oslo-ranet». Foto: Mette MøllerVis mer

Erkekommunist til kamp for den sunne kapitalismen

Erling Folkvords nye bok, «Det store Oslo-ranet» vil gi mye å tenke på for premissleverandørene i høyresidas salonger, skriver vår anmelder Jon Rognlien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Et essensielt kriterium for at markedsøkonomi skal virke, er at markedet er reelt.

Ordet «marked» er så forslitt i dag at det virker nesten meningstomt. Det kan peke mot vidt forskjellige ting. For eksempel «privatisering for enhver pris». Eller at «forbruk og konsumisme er menneskehetens høyeste formål». Det kan også indikere at «alt blir billigere». Og det kan bety at «endelig får rikfolk komme foran i helsekø».

Men la oss spole tilbake. Markedet er et sted. En plass. Et torg. Hit kommer selgere med varer og tilbyr dem til kjøpere. Selgerne kan være produsentene selv, eller kremmere som har kjøpt varer og videreselger dem med store og små gevinster. Hvis kremmeren er flink og skaffer ting kunden er villig til å betale mer for enn hva kremmeren gjorde, tjenes det penger. Mellomlegget er overskudd.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn