Erkerivalen Sverige er på offensiven, så dette skal bli en tøff kamp

Og det viktigste er ikke å vinne, men å slå söta bror.

Gratulerer Carl Espen. Dette skulle bare mange. Men i Eurovision Song Contest-sammenheng er lite logisk og intet skal tas for gitt. Nå er det bare å smøre stemmebåndene med olje og la det stå til lørdag.

Gratulerer også til Finland. Nå er nesten hele Norden med. Vi møter Danmark, Sverige og våre finske venner i det som kommer til å bli en spennende og morsom finale.

Erkerivalen Sverige er på offensiven, så dette skal bli en tøff kamp. For det viktigste er ikke å vinne, men å slå søta bror.

Det mest spennende med Melodi Grand Prix, både de nasjonale og de europeiske finalene, er de siste ti minuttene. Vi snakker selvsagt om poengfordeling og hvilke låter og land som går videre.

Salen brøt midtveis ut i en hyllest til Carl Espen da han som nummer tre i torsdagens andre semifinale sang sin Silent storm. Det er noe med denne avkledde og nakne balladen som får fram følelser som kan gi deg blanke øyne og gåsehud.

Carl Espen leverte helt etter forventningene. Det vil si at han overgikk seg selv. På tre måneder er han blitt forvandlet til en proff sanger og erfaren artist.

Da han viste seg fram i vinter med silent storm var han en amatør med talent. Sangundervisning og anerkjennelse har gitt resultater og selvtillit.

Lykke til lørdag, Carl Espen. Av alt som ikke er viktig, er europeiske mgp-finaler noe av det mest betydelige vi har. Hvertfall på lørdagskvelden.

Soldaten, håndverkerne og dørvakta har vært i krigen før, så ta på deg rustning og gi alt. For denne krigen kan du vinne.