Erklærer krig mot fotballpiratene

Millioner ser fotball ulovlig.

POPULÆRE BLANT PIRATER: Flere og flere velger ulovlige løsninger og lar være å betale for å få se Ronaldo og Wayne Rooney spille. Nå frykter fotballforbundene for verdien av rettighetene. Foto: SCANPIX/AP
POPULÆRE BLANT PIRATER: Flere og flere velger ulovlige løsninger og lar være å betale for å få se Ronaldo og Wayne Rooney spille. Nå frykter fotballforbundene for verdien av rettighetene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er lørdag formiddag, klokka nærmer seg fire. Tradisjonelt en tid da mange engelskmenn er på vei mot fotballstadion, eller skrur på radioen for å høre overføringen der.

Slik er det i mindre grad nå, mener det engelske fotballforbundet. I stedet for å gå på stadion, tar en økende gruppe unge fans datamaskinen fatt. Med tv-bilder fra andre land som kilde, overført via piratteknologi, er et voldsomt antall kamper tilgjengelig .

Men nå skal fotballverdenen ta grep. Også Norges fotballforbund (NFF) vurderer å organisere seg i et forsøk på å stoppe piratvirksomhet.

Vil samarbeide- Dette er noe vi ønsker å vite mer om, og - hvis mulig - forsikre oss om at ikke skjer, sier tv- og mediesjef Knut Kristvang i Norges Fotballforbund til Dagbladet.no.

NFF er for tiden i samtaler med organisasjonen Stop (Scandinavia TV Organisation Against Piracy). Denne har som formål å få rettighetshavere, som idrettsforbundene, til å jobbe sammen med produsenter og distributører for å bekjempe piratvirksomheten.

Forhandlingene er ikke fullført, men NFF sier de uansett trenger hjelp om de skal klare å håndheve sine rettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer