Erklærer krig mot Kanal4

Kalle Lisberg og hans P4-stab sto klar til å skru av de gamle frekvensene, men måtte droppe det.

Følgende melding tikket nemlig inn til redaksjonslokalet i går: «Namsretten i Asker og Bærum forbyr Norkring AS å avstenge sendere i det fjerde riksnettet.»

Et kvarter igjen

Dermed ble det ikke noe av å legge de gamle frekvensene tause, som P4 i går brukte tosiders annonser på å varsle. Da Lisberg fikk meldingen, var det bare et kvarter igjen til kanalen skulle legge frekvensene døde.

- Vi hadde tenkt å stå og telle ned 5-4-3-2-1!, men måtte ta en rask beslutning som ikke var så artig. Vi kunne jo ikke gjøre det hvis vi har en rettskraftig dom mot oss. Vi respekterer dommen, sier Lisberg.

Det var hovedkonkurrenten Kanal4 som stevnet P4 for retten, og som fikk en kjennelse i siste sekund. P4 har allerede dratt Kanal4 for retten for å få dem til å skifte navn. Næringslivets Konkurranseutvalg mener Kanal4 bryter markedsføringsloven ved å bruke et navn som likner for mye på P4.

- En krig blir ikke vunnet i ett slag, sier Lisberg.

- Så nå er det krig?

- Ja, sier P4-sjefen.

Nytt forsøk

Allerede i dag går Lisberg i gang med nye forhandlinger for å få tillatelse til å legge frekvensene døde. Målet er at Kanal4 ikke skal få overta en eneste av P4s en million lyttere når de overtar frekvensene nyttårsaften. Lisberg viser til at P4 har fått medhold av Sør-Gudbrandsdal tingrett til å stenge frekvensene. Også her var det Kanal4 som saksøkte konkurrenten P4.

- Det er meget overraskende at det kan gis en kjennelse i en sak uten at partene er blitt hørt. Verken Norkring eller vi er hørt i denne saken, sier Lisberg, som sier P4 vil fortsette å sende dobbelt i de gamle frekvensene og i det nye P5-nettet.

Kanal4 tilfreds

Kanal4-sjef Arne Krumsvik er fornøyd med at han har fått gjennomslag i namsretten i Asker og Bærum.

- Vi er tilfreds med å ha fått medhold i at P4s ulovlige virkemidler måtte stoppes. Nå håper jeg vi kan konkurrere om lytterne ved å lage best mulig radio, sier Krumsvik.

BLE STOPPET: Kalle Lisberg fortsetter testsendinger i det nye P5-nettet. Men i går ble han forhindret fra å skru av de gamle frekvensene gjennom Norkring.