Foto: Firaxis Games / 2K Games «Sid Meier's Civilization V» får sin egen merkedag i den amerikanske delstaten Maryland.
Foto: Firaxis Games / 2K Games «Sid Meier's Civilization V» får sin egen merkedag i den amerikanske delstaten Maryland.Vis mer

Erklærer merkedag for «Civilization V»

Guvernøren i Maryland hyller Sid Meier.

||| Den legendariske strategispillutvikleren Sid Meier har åpenbart satt sitt preg på den amerikanske delstaten Maryland - for nå har guvernøren i Maryland, Martin O'Malley, erklært 21. september som Sid Meier's Civilization V-dag.

- Sid Meier er kjent i hele Maryland og i verden som en pioner innen elektroniske spill ved at han allerede i 1982 opprettet sitt første spillstudio i Baltimore, Maryland, og fortsetter fremdeles med å utvikle talent og kreativitet for fremtidige generasjoner, sier guvernøren i en uttalelse, før han på høytidelig vis forteller hvordan hjemstaten har tenkt å hedre Meier.  
- Derfor vil jeg, Martin O'Malley, Guvernøren av Maryland, i dag hylle den fantastiske prestasjonen og erklærer herved 21. september 2010 som Sid Meiers Civilization V-dagen og håper alle i staten feirer denne salutten.

Den nå 56 år gamle Sid Meier er opprinnelig fra Canada, men startet i 1982 spillselskapet MicroProse i Baltimore. Selskapet stod blant annet bak klassikere som «Sid Meier's Pirates!», «Civilization», «Silent Service» og «X-Com».

Meier forlot i 1996 MicroProse for å starte spillstudioet Firaxis Games, hvor han blant annet har rukket å utvikle «Sid Meier's Alpha Centauri», remaken av «Sid Meier's Pirates!», «Sid Meier's Civilization III», «Sid Meier's Civilization IV» og er naturligvis aktuell med «Sid Meier's Civilization V» den 21. september i USA og tre dager senere i Norge.

Det er også verd å nevne at Sid Meier i 1998 var den andre personen som havnet i spillutviklernes Hall of Fame, etter selveste Shigeru Miyamoto, opphavsmannen til blant annet Mario- og Zelda-spillene. Andre store navn som Yu Suzuki, Will Wright og Peter Molyneux har senere også fått utmerkelsen.

«Sid Meier's Civilization V» utvikles til PC og slippes 24. september.

Her er dokumentet som erklærer Sid Meier's Civilization V-dagen i Maryland 21. september.
Her er dokumentet som erklærer Sid Meier's Civilization V-dagen i Maryland 21. september. Vis mer