Erklært død på VG Nett

Arve Opsahl ble erklært død på VG Nett i går. Skuespilleren tar avisas kjempetabbe med godt humør.

-  Riktignok er jeg gammal. Blir jo 85, og er snart på hell. Men det føles rart å få det annonsert, humrer Opsahl med østkant-trykk på første stavelsen av ordet.

Den gamle humor-kjempen legger til:

-  Den dagen jeg går hen og dør, kommer det vel på tv-nyhetene, og ikke bare på VG Nett.

Egenannonse

Fra tidlig i går morges og til Dagbladet gjorde oppmerksom på feilen ved 16-tida, hadde VG Nett ute en egenannonse i bunnen av hver eneste side. Uansett hvilken artikkel VG Netts lesere klikket seg inn på, lå egenannonsen der med følgende budskap i søkefeltet: «Arve Opsahl død».

-  Egenannonsen gjelder en «toolbar» - altså en verktøylinje. Hvis man klikker på egenannonsen, vil verktøylinja bli liggende som en fast stripe på toppen. På verktøylinja kan man se titlene på våre ferskeste saker. I tilllegg er søkemotoren Sesam tilgjengelig på stripa, forklarer redaksjonssjef Espen Egil Hansen i VG Nett.

Vennetjeneste

Det var i søkeord-feltet til Sesam at ordene «Arve Opsahl død» lå inne i mange timer, inntil Dagbladet fikk tips fra en observant leser.-  Veldig beklagelig. Slikt skal ikke - og ikke - skje. Både jeg og den som gjorde tabben er dypt ulykkelige for dette, sier Espen Egil Hansen, som fjernet de tre ordene fra søkefeltet i samtlige annonser i går ettermiddag.

 LEVER FORTSATT:  Arve Opsahl begynner riktignok å bli gammel, og har dessuten amputert den ene foten for noen år siden, men han vil ikke ha på seg at han ikke lenger er blant oss. -  Det kommer nok på nyheten den dagen jeg dør, sier Opsahl og humrer. Her mottar han Leif Justers ærespris for to år siden. Foto: Scanpix
LEVER FORTSATT: Arve Opsahl begynner riktignok å bli gammel, og har dessuten amputert den ene foten for noen år siden, men han vil ikke ha på seg at han ikke lenger er blant oss. - Det kommer nok på nyheten den dagen jeg dør, sier Opsahl og humrer. Her mottar han Leif Justers ærespris for to år siden. Foto: Scanpix Vis mer

Tabben skjedde, ifølge Hansen, idet VG Nett skulle introdusere «toolbar»-annonsen for aller første gang i går morges:

-  Kvelden før satt en av våre folk og jobbet med annonsen, da han fikk privat e-post fra en venn. Vennen spurte om Arve Opsahl var død. Det trodde ikke vår medarbeider, men for sikkerhets skyld tok han et søk på nettopp Sesam. Inn i søkefeltet skriver han: «Arve Opsahl død». Han får ingen treff og informerer sin venn om at Opsahl nok er i live. Deretter fortsetter han å jobbe, forteller Hansen.

Avtrykk av siste søk

Det er når den VG Nett-ansatte har gjort arbeidet med annonsen ferdig, at tabben skjer:

-  Vedkommende tar avtrykk av den Sesam-siden han jobbet med sist, uten tanke for at står noe i søkefeltet. Og slik blir ordene distribuert ut på våre nettsider, sier redaksjonssjef Hansen.

Han har ingen formening om hvor mange av VG Netts lesere som registrerte tabben, men gleder seg over én ting:

-  Bare fire lesere klikket på feltet der det stod at Arve Opsahl var død.

Tålte Schau også

Hjemme i stua si tar Arve Opsahl det hele med godt humør:

-  Formen er bedre enn på lenge. Jeg visste heller ikke om tabben før nå. Jeg har ikke data, og ingen har ringt meg om dette. Kanskje de ikke har toret? humrer 84-åringen.

Opsahl er blitt vant til litt av hvert:

-  Da jeg mista det ene beinet (måtte amputere for noen år siden, red.), drev han derre Kristopher Schau og fleipa på tv med at jeg hadde slanka meg.