Erlend Loe fra en flyplass

Dagbladet gir deg muligheten til å smugtitte på høsten bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snart kan du lese en flyplassroman av Erlend Loe, historien om Bjørn Eidsvåg, Prinsesse Märthas favoritteventyr eller Gerd-Liv Vallas versjon av «Mobbesaken». Anne B. Ragde lurte alle da hun i all hemmelighet skrev oppfølgeren til «Berlinerpoplene» og «Eremittkrepsene». Romanen «Ligge i grønne enger» kommer i høst.

Det gjør også en roman med tittelen «Muleum». Forfatteren er Erlend Loe. Boka åpner med en tekstmelding med følgende ordlyd «Vi styrter. Vi elsker deg. Gjør hva du vil. Pappa».

Henrik Langeland er tilbake etter suksessen med næringslivsromanen «Wonderboy». Denne gangen har han skrevet en roman fra universitetsmiljøet. Den har fått tittelen «Francis Meyers lidenskap».

Kritikerroste Johan Harstad har skrevet «Hässelby», en roman om Albert Åberg. Det er også en roman om å vokse opp i en forstad i skyggen av Stockholm og vite at man aldri skal slippe unna.

Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen debuterer som romanforfatter i høst. «Den fjerde engelen» handler om tretten år gamle David som blir erotisk besatt av Sylvia Rafael. Rafaels historie er hentet fra virkeligheten. Hun var med i Mossads drapsaksjon på Lillehammer i 1973.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.