Erlend Loe lager film om Fr.P.

Flere unge norske filmtalenter står bak prosjektet om å lage en spillefilm om norske partier. Erlend Loe skal lage film om Fr.P. og Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seks forfattere skal skrive manus om åtte norske politiske partier. Det hele skal sys sammen til en helaften spillefilm. Innspillingen av filmen skal starte i september, altså mens stortingsvalget pågår.

Erlend Loe har fått oppgave til å skrive om både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Loe innrømmer at hans empati med Carl I. Hagen og co er noe begrenset og ikke preget av kjærlighet.

- Det var ikke lett. Jeg har nok vært hardhendt, men ærlig, innrømmer Erlend Loe til Bergens Tidende.

Handlingen gjennom hele filmen skal foregå på en bensinstasjon beliggende mellom by og land et sted i Norge.

Erlend Loe har tidligere bidratt med manus til kassasuksessen «Detektor» som ble vist på norske kinoer i fjor. Denne nye filmen skal hete «Folk flest bor i Kina» - en parodi på Fremskrittspartiets nye slagord «For folk flest». Erlend Loe er bare en av bidragsyterne til denne nye filmen.

Flere av ildsjelene av filmen er de samme som stod bak novellefilmsamlingen «De syv dødssyndene» som gikk på kino i fjor. Thomas Robsahm skal ha regien og sørge for å lage en rammehistoriene de åtte andre historiene kan rammes inn i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer